Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

«Πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων»: ευέλικτη, προσωρινή και κακοπληρωμένη απασχόληση προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.



Παρέμβαση στη συζήτηση για την «υλοποίηση της πρωτοβουλίας για την απασχόληση των νέων στα κράτη μέλη» έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:
«Η εκτόξευση της ανεργίας των νέων, παροξυσμός της γενικής αύξησης της, σας ανησυχεί. Όχι για να λύσετε το πρόβλημα. Ούτε θέλετε, ούτε μπορείτε.
Μα, για να κάμψετε την αγανάκτηση εκατομμυρίων νέων, την απόρριψή τους στο σύστημά σας. Αλλά και εκβιασμένους από την ανεργία να τους παραδώσετε «δούλους» στο κεφάλαιο σε όποια δουλειά, κλάδο ή χώρα τους χρειάζεται.

Το λέτε «εργασιακή κινητικότητα». Είναι μετανάστευση, ξεριζωμός. Κατατρώει και την Ελλάδα.
Η τζάμπα – επιδοτούμενη από Ευρωπαϊκά προγράμματα προσωρινή, ευέλικτη, κακοπληρωμένη απασχόληση ωφελεί μόνο τις επιχειρήσεις. Μετατρέπει τους νέους σε «δια βίου» καταρτιζόμενους, μαθητευόμενους, κακοπληρωμένους, κάτω και από τον κατώτατο μισθό,  λίγο ή περισσότερο άνεργους. Ακόμα και την εκπαίδευση στρατεύετε σ’ αυτό.
Οι επενδύσεις που επικαλείστε σαν λύση αυτό απαιτούν: πάμθηνο, ευέλικτο προσωπικό, εκβιασμένο από ανεργία και ανασφάλεια.
Αυτό είναι το όραμα σας για το μέλλον της εργασίας,  ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Πυλώνας.
Είναι εφιάλτης, ζούγκλα, βαρβαρότητα.
Ο καπιταλισμός μόνο αυτή έχει να προσφέρει. Οι νέοι να μην την κάνουν δικιά τους. Να παλέψουν για την ανατροπή του, για προοπτική και μέλλον».
17/01/2018                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου