Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2017



Με μεγαλειώδη συμμετοχή του κοινού πραγματοποιήθηκε και φέτος στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 στον φιλόξενο χώρο Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού η Βραδιά του Ερευνητή 2017, διοργανωμένη από τους φορείς Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ»  και Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας και με συμμετοχή πολλών ακαδημαϊκών, επιστημονικών και εκπαιδευτικών φορέων.
Με σύνθημα  «Γνώρισε τη μαγεία τη Έρευνας»  τα ερευνητικά κέντρα της Χώρας μας, παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Τεχνολογία. Ο εθελοντισμός ,η ευρηματικότητα ,η καινοτομία και ενθουσιασμός των παιδιών για την έρευνα κυριάρχησαν στον χώρο.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών με την ομάδα Dream Team έκλεψε την παράσταση αφού τα παιδιά που συμμετείχαν σ’αυτήν παρουσίασαν με πάθος τις κατασκευές τους και τα πειράματα τους . Οι δε παρουσιασεις των εργασιών τους σε Power point θα τις ζήλευε και ένας επαγγελματίας επιστήμονας.
Το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος συμμετείχε στην Βραδιά του Ερευνητή σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών παρουσιάζοντας τις Δράσεις του σε Βιντεοπροβολέα και προσφέροντας τα τηλεσκόπια των μελών του για Αστροπαρατήρηση.
Το περίπτερο του Παραρτήματος μας επισκέφθηκαν εκατοντάδες άτομα ρωτώντας για τις Δράσεις μας στην Σαλαμίνα δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την Αστρονομία.
Ευχαριστούμε τη κα Δ. Φουντά υπεύθυνη της διοργάνωσης για την συμμετοχή μας.
Ευχαριστούμε την Ένωση Ελλήνων Φυσικών για την άριστη συνεργασία και ιδιαίτερα τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Ένωσης κο Π. Φιλντίση. Επίσης ευχαριστούμε το << Πλανητάριο Θεσσαλονίκης >> για την  δωρεάν διάθεση των posters στα Παιδιά.


                                             Με Τιμή το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΤΑΜΙΑΣ                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κ . ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ               Ν . ΓΚΛΙΣΤΗΣ               Σ . ΡΑΠΤΗΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου