Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΟΚΕΣ



Γράφει: η Βίκυ Ψυλλάκη
* Το μεγάλο οικολογικό έγκλημα που συντελέστηκε στο νησί μας διατράνωσε για ακόμη μια φορά τη διαφορά αντιμετώπισης πρωτευούσης και περιχώρων από τη συντριπτική πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ενώ δηλαδή η καταστροφή την πρώτη μέρα πέρασε «στα ψιλά», όταν η κηλίδα εξαπλώθηκε στις ακτές του Πειραιά και των νοτίων προαστίων, ξαφνικά έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα κανάλια, δεκάδες δημοσιογράφοι και δημοσιογραφίσκοι εξακοντίστηκαν στην παραλία των Σεληνίων και άπαντες οι αρμόδιοι εξέφρασαν την αγωνία τους για τις εξελίξεις. Έτσι από το «έξω απ΄ τη μάντρα μας να΄ ναι κι ότι θέλει ας γίνει» περάσαμε -συνεπεία καιρικών συγκυριών-  στο «όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, περίμενε να καεί και το δικό σου».
*Η πετρελαιοκηλίδα της Σαλαμίνας "μαύρισε" Πειραϊκή, Φρεαττύδα, Καλαμάκι, Αγιο Κοσμά, Ελληνικό και Φάληρο, έγραφε σάιτ γνωστού τηλεαστέρα δημοσιογράφου στο πρωτοσέλιδό του!  Λες κι ήταν η πετρελαιοκηλίδα ιδιοκτησία του νησιού μας, λες κι ήταν ο σκύλος μας που τον αμολήσαμε να κάνει ζημιά στον κήπο του γείτονα! Δε μας φτάνει η ρύπανση στη θάλασσα, έχουμε να παλέψουμε και με τις μόνιμα εγκατεστημένες πετρελαιοκηλίδες στα κεφάλια των ηλιθίων που έχουν πειστεί ότι κάνουν ρεπορτάζ!
* Ακόμη και στο απόηχο αυτού του τραγικού συμβάντος για το περιβάλλον και το οικοσύστημα της Σαλαμίνας, βρήκαν κάποιοι την ευκαιρία να αυτοδιαφημιστούν σε κανάλια και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ξεπερασμένα μοντελάκια που αναζητούν επί ματαίω ακολούθους.
* Έπρεπε να μαυρίσει ο τόπος για να κάνουν την εμφάνισή τους κάποιοι πολιτικοί που είχαν ξεχάσει κατά πού πέφτει το νησί. Πρώτη και καλύτερη η κόρη Κασιμάτη που ήρθε για λίγο στο Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρει βιαστικά τον λόγο και να μας πει πως εκείνη ήταν από το πρωί στη Σαλαμίνα και πως έχει αναλάβει θέματα και τα έχει φέρει σε πέρας. Όπως, για παράδειγμα, έλυσε το πρόβλημα με τη ΔΕΗ, όπου για να καταφέρεις να εξυπηρετηθείς από την μία υπάλληλο που υπάρχει εκεί για όλο το νησί, πρέπει να κάνεις τάμα σε άγιο !
* Ούτε ένα συμβούλιο δεν μπορεί να κάνει σωστά η χειρότερη πρόεδρος Δ.Σ. όλων των εποχών κ. Πολύζου. Ούτε καν το κρίσιμο συμβούλιο που αφορούσε τη ρύπανση των Σεληνίων. Κάποιος να ενημερώσει την κ. πρόεδρο ότι σ΄ ένα δημοτικό συμβούλιο ο λόγος δίνεται πρώτα στους δημοτικούς συμβούλους που εκπροσωπούν τους πολίτες του τόπου, ύστερα στους υπηρεσιακούς παράγοντες – στην περίπτωσή μας στους αξιωματικούς του Λιμενικού και στους υπαλλήλους του Υπ. Περιβάλλοντος για να κάνουν την ενημέρωση ως καθ΄ ύλην αρμόδιοι και στη συνέχεια σε όποιους άλλους αιρετούς φιλοξενούμενους.
* Επίσης κάποιος να τους πει ότι φιλοξενία δεν σημαίνει ανεβάζω τους όποιους αιρετούς με επισκέπτονται πάνω στην έδρα, γιατί ήρθαν τρεις, φανταστείτε τώρα να έρχονταν όλοι οι βουλευτές τη Β΄ Πειραιά και να τους ανέβαζαν όλους επάνω. Τέτοιο τράφικ δεν θα το΄ χει δει ούτε η πρωτεύουσα με δακτύλιο! Τράτζικ!
* Ρύπανσης πικρή συνέχεια. Το διαδίκτυο αλλά και οι σχολικές αυλές απ΄ ότι μαθαίνουμε – τουλάχιστον στα λύκεια – κατακλύστηκαν από επίκαιρα ανέκδοτα. Όπως η είδηση πως κάποιος σεΐχης έκανε διακοπές σε κοντινό νησί. «Αυτοί έχουν τον σεΐχη και μεις … τα πετρέλαια» αποφάνθηκαν σε κάποιο καφενείο.
*Και για ν΄ αλλάξουμε θέμα. Αληθεύει κ. δήμαρχε ότι μέσα στο καλοκαίρι κάνατε 800.000€ απευθείας αναθέσεις; Τσάμπιονς λίγκ!
* Έχετε ξαναδεί όρο σε οποιοδήποτε μισθωτήριο συμβόλαιο που να λέει πως δεν μπορείτε να το λύσετε παρά μόνο αν αποκτήσετε δική σας στέγη; Τάδε ψήφισε Λιμενικό Ταμείο επί προεδρίας του κ. Λένη! Και ουδείς αντέδρασε. Είπατε κάτι;
* Το πόσο τη βρίσκουμε εδώ στις «Ανατροπές» όταν οι γνωστοί παρατρεχάμενοι τρέχουν να μας αντιγράψουν, δε λέγεται. Ξέρετε, μωρά μου, το παν είναι εσύ να πηγαίνεις μπροστά. Κι άσε τους άλλους να βλέπουν μονίμως την πλάτη σου!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου