Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ

Η μεθοδευμένη επίθεση προς την Επιτροπή Αγώνα Σαλαμίνας βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με την γραμμή της δημάρχου, που είχε ως αποτέλεσμα την διαγραφή μας από την Διαπαραταξιακή Επιτροπή.
Ευτυχώς τα γραπτά μένουν και οι σχετικές ανακοινώσεις που έχουμε βγάλει για τη δράση μας είναι γνωστές. Ο λαός της Σαλαμίνας σήμερα γνωρίζει και κρίνει.
Το ΟΧΙ του ΣΥΡΙΖΑ στα μνημόνια και το ΟΧΙ της δημάρχου στο Λατομείο έγιναν και τα δυο ΝΑΙ επί της θητείας τους. Η πολιτική της κωλοτούμπας γενικεύεται, ντυμένη με αγωνιστικό μανδύα. Ας γίνουμε πιο σαφείς:

Που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας όταν τρώγαμε «ξύλο» τα βράδια στην λατομική περιοχή; Πότε συνέδραμαν στις ενέργειες μας όταν είχε συσταθεί η διαπαραταξιακή επιτροπή; Πότε ζήτησαν να τους ενημερώσουμε για το έργο μας; Γιατί ένα λατομείο συνεχίζει να λειτουργεί ενώ είναι παντελώς παράνομο; Πώς το ανέχεται μία αριστερή κυβέρνηση και μία δήμαρχος που ορκίζεται στη νομιμότητα και τα καθαρά χέρια;
Αφού είχαν πλήρη φάκελο με την υπόθεση του λατομείου γιατί δεν το παρέδωσαν σε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ όταν τους το ζήτησε παρά απευθύνθηκαν σε εμάς να τους ετοιμάσουμε τον φάκελο; Όπως και πράξαμε. Οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας άγνοια του θέματος, μας ζήτησαν στοιχεία προκειμένου να ενημερώσουν τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Τους τα δώσαμε με χαρά γιατί θεωρούμε κάθε προσπάθεια θετική. Δεν περιμέναμε όμως να καπηλευτούν τον αγώνα και τα στοιχεία που τους δώσαμε. 
Η μόνη επαφή της Επιτροπής Αγώνα με μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή με την Περιφερειακή Σύμβουλο. Πιστεύαμε πως το να έχουμε μία κυβερνητική παράταξη συνοδοιπόρο σε ένα δύσκολο αγώνα θα ήταν προς όφελος του αγώνα μας. Εξάλλου κάθε βοήθεια είναι δεκτή και επιθυμητή. Όταν όμως διαπιστώσαμε, ότι δεν  κατάφερε να πείσει ούτε τον Αντιπεριφερειάρχη, συνεχίσαμε τον αγώνα μόνοι μας. Αναμέναμε ειδικά σε Περιφερειακό επίπεδο, στο οποίο και δραστηριοποιείται, να είχε φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Για εμάς αυτό φαντάζει αδιανόητο καθώς όταν είσαι κυβέρνηση δεν μπορείς να επιρρίπτεις τις ευθύνες αλλού.
Αντί λοιπόν οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, να προσπαθούν με ανακρίβειες να απαξιώσουν την Επιτροπή και να καρπωθούν ξένους αγώνες, ας ρωτήσουν τον δικό τους Αντιπεριφερειάρχη τι έπραξε σχετικά με τα έγγραφα που του αποστείλαμε και τον ενημερώσαμε για ελλιπή σφράγιση του σπαστήρα καθώς και για ηλεκτροδότηση του λατομείου με ρεύμα μέσης τάσης, ενώ υπάρχει απόφαση για διακοπή της ηλεκτροδότησης. Ποιος τον εμποδίζει να πάει, ακόμα και σήμερα, να σφραγίσει τα μηχανήματα;
Ας αρκεστούν λοιπόν οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ στην κλισέ φράση  ότι  «το λατομείο έκλεισε επί των ημερών μας», πράγμα το οποίο δεν είναι καθόλου σίγουρο. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και ας μην εφησυχάζουμε. 
Η τοπική κοινωνία γνωρίζει ποιοι δίνουν αγώνα και ποιοι ενοχλούνται από τον αγώνα αυτό. 
Ευχόμαστε οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιήσουν την παντοδυναμία που τους δίνει η κυβερνητική εξουσία και να διώξουν μια για πάντα ένα εντελώς παράνομο λατομείο από την Σαλαμίνα. 
Είναι στο χέρι τους.
Θα τους ευγνωμονούμε.

Επιτροπή Αγώνα Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου