Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Το δικό μας έργο την χρονική περίοδο 2011-2014 απάντηση στην τρίχρονη απραξία της κ. Νάννου.



Αγαπητοί συνδημότες, με αφορμή την συμπλήρωση τριών χρόνων διοίκησης από τη σημερινή Δημοτική Αρχή (χρόνος ίσος με το 90% της δικής μας θητείας) και με την ταυτόχρονη συνέντευξη του τ. Αντιπεριφρειάρχη κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη, στην εφημερίδα Σαλαμίνας ”ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ”, αρμόδιο σε θέματα ΕΣΠΑ & Καινοτομίας  κατά την περίοδο 2011-2014, παραθέτω αποσπάσματα από την συνέντευξη αυτή, διότι θεωρώ ότι είναι η καλύτερη απάντηση στην τρίχρονη σημερινή διοικητική διάλυση και φυσικά αυτοδιοικητική απαξίωση που βιώνει το νησί μας.

Ιδιαίτερο -μεταξύ άλλων- κορυφαίο χαρακτηριστικό αυτής της τρίχρονης  έντονης απραξίας (Σεπτέμβριος 2014- Σεπτέμβριος 2017) είναι η οικονομική κακοδιαχείριση με προεξέχουσα ως τρόπο επιλογής των αναδόχων  την μέθοδο των απευθείας αναθέσεων για προμήθειες, έργα κι εργασίες, που το μέχρι τώρα σύνολό τους αποτελεί πλέον “πανελλήνιο ρεκόρ”  για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα της πατρίδας μας. (Τα στατιστικά στοιχεία θα τα κοινοποιήσουμε στην ώρα τους),
Φυσικά θεωρούμε αποκλειστικά υπεύθυνη για όλα αυτά, την απούσα -για τρία ολόκληρα χρόνια- από το τιμόνι του δήμου, Δήμαρχο Σαλαμίνας.
Σας παραθέτω λοιπόν  δύο χαρακτηριστικές απαντήσεις  σε αντίστοιχες ερωτήσεις της δημοσιογράφου που πήρε την συνέντευξη από τον κ. Αθανασιάδη:
“-Κύριε Αθανασιάδη, ως αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τι έργα προωθήσατε για τη Σαλαμίνα κατά τη θητεία σας;”
“Τα έργα που αφορούσαν αυτό το νησί ήταν πράγματι πάμπολλα την τετραετία 2011 – 14. Ο Δήμος της Σαλαμίνας ήταν ένας από τους λίγους με τόσο τεράστια απορροφητικότητα την περίοδο που είχε την τύχη να έχει δήμαρχο τον  Γ. Τσαβαρή . Τι να πρωτοθυμηθώ;
         Τα όμβρια;
         Την αποχέτευση των λυμάτων;
         Τον Παιδικό Σταθμό των Παλουκίων;
         Το μεγάλο έργο του ηλεκτροφωτισμού της Φανερωμένης;
         Τα δύο κονδύλια των 500.000€ το καθένα που εγκρίθηκαν για την οδοποιία;
         Ή το μεγάλο έργο που μετά λύπης μου απένταξαν, του Κλειστού Γυμναστηρίου των Αμπελακίων, προϋπολογισμού 3,5εκ.€, το οποίο είχε ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής;
Συνολικά, από το 2011 μέχρι τον Μάιο του 2014, επί Σγουρού εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν έργα για τη Σαλαμίνα ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, από τα υψηλότερα κονδύλια που έπεσαν σε δήμους της Περιφέρειας Αττικής”.
“ κ. Αθανασιάδη, αναφερθήκατε στην οδοποιία. Θα μου επιτρέψετε όμως να σας υπενθυμίσω πως πρόσφατα, με δελτίο τύπου της, η Περιφέρεια Αττικής μας ενημέρωσε ότι η κ. Δούρου εξασφάλισε τη  συντήρηση και επισκευή της οδοποιίας στη Σαλαμίνα, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ”.
“Λοιπόν, για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Κατ΄ αρχήν είχαμε εγκρίνει τέλη του 2012 αρχές του 2013 δύο έργα 500.000€ το καθένα . Το πρώτο στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για να καλύψουμε ατέλειες μεγάλων έργων (αποχέτευσης λυμάτων και ομβρίων). Το δεύτερο (Ιανουάριος 2014), μέσω προγράμματος του Υπουργείου Ανάπτυξης, εγκρίθηκε και υπογράφηκε από τον υπουργό, τον Χρυσοχοίδη τότε.
Εν τω μεταξύ,  ο Γ. Τσαβαρής επανήλθε και παρουσίασε όλο το πρότζεκτ  των ομβρίων στο Περιφερειακό Συμβούλιο,  επιμένοντας να δοθούν κι άλλα χρήματα, προκειμένου να αποκατασταθούν οι δρόμοι. Πήρε λοιπόν την υπόσχεση από τον τότε Περιφερειάρχη ότι θα αναλαμβάναμε εμείς την οδοποιία μέσα από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, έργο ύψους περίπου 3 – 4 εκατομ.€. Θα ήταν ένα συνοδό έργο εκεί που πέρασε η αποχέτευση των ομβρίων.
Μην ερχόμαστε λοιπόν σήμερα να πανηγυρίζουμε για 2,5 εκατομμύρια!”
Αγαπητοί συνδημότες, το σημαντικότατο αυτό έργο , που με απλά λόγια ανέφερε στη συνέντευξή του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης της  χρονικής περιόδου 2011-2014, ήταν αποτέλεσμα μιας καλά οργανωμένης, συλλογικής και διεκδικητικής προσπάθειας -δικής μου και των συνεργατών μου- μιας προσπάθειας που ακόμη και σήμερα είναι σε εξέλιξη, αφού μεγάλα τμήματά της εκτελούνται ακόμα στο νησί όπως: η αποχέτευση των ομβρίων έμπροσθεν του Δημαρχείου Σαλαμίνας, αλλά και η αποχέτευση λυμάτων στον πρώην δήμο Αμπελακίων.
Κλείνοντας, προσδοκούμε -έστω και τώρα- να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της η κ. Δήμαρχος, παίρνοντας η ίδια (σύμφωνα με την εντολή των δημοτών) στα χέρια της, το τιμόνι του δήμου και να αλλάξει πορεία, αποδεσμευόμενη από παθογένειες παλαιοπολιτικών συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου