Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΣΦΗΝΑΚΙΑ



@Πώς μπορεί ο όμιλος να έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους εδώ και μήνες κι απ΄ την άλλη να εκδίδει μια ακόμη εφημερίδα; Ο λόγος για τον όμιλο Χατζηνικολάου, γιο του πρ. υπουργού της Ν.Δ.
@Αν αναρωτιέστε πώς φτάσαμε ως εδώ, μία εκ των πολλών απαντήσεων είναι και η απεργία αυτών που υπέγραψαν σύμβαση εργασίας για συγκεκριμένο χρόνο κι όταν αυτή έληξε, κάνουν απεργία και καταλήψεις για να μονιμοποιηθούν. Μόνο στο Ελλαδιστάν θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
@Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, δυστυχώς, της συντριπτικής μειοψηφίας, σαν αυτή της εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών. Μεγαλωμένες σε άλλες χώρες οι περισσότερες εξ΄ αυτών, κατόρθωσαν με πολλή και σκληρή δουλειά αυτό που είδαμε.

@Αν λοιπόν μπορούσε ποτέ να συμβεί ένα θαύμα και να αλλάξει νοοτροπία αυτός ο λαός, τότε θα μπορούσε να κατακτήσει ξανά όλο τον κόσμο.
@Πότε, αλήθεια, οι νέοι αυτής της χώρας θα καταλάβουν ότι η ανάπτυξη και το μέλλον τους δεν έρχεται από τις επενδύσεις στην εστίαση και τα κάθε είδους καφέ αλλά από τον πρωτογενή τομέα και την καινοτομία;
@Ακόμα ένα καλοκαίρι και η Σαλαμίνα αντί να κάνει ένα έστω μικρό βήμα μπροστά, παραμένει στάσιμη και βράζει στο ζουμί της. Η μόνη που ζει στο όνειρο και τις αυταπάτες μιας εικονικής πραγματικότητας είναι η με ημερομηνία λήξης σημερινή δήμαρχος και πέντ -  έξι κολλητοί της.
@ Μια παρεούλα που όπου και να παραστεί, αντιμετωπίζει τη φανερή πλέον απαξίωση του κόσμου, μια μικρή παρεούλα που όσο μένει το μόνο που προσφέρει στο νησί είναι οπισθοδρόμηση και απραξία. Κι εκείνοι, ενώ τους φτύνουν άπαντες, να νομίζουν πως ψιχαλίζει.
@ Ένας ακόμη που σαν αυτόν έχουμε μπουχτίσει τις τελευταίες δεκαετίες είναι ο καθημερινώς πολλάκις  φωτογραφηθείς Τάκης Χατζηπέρος, ένας ακόμη πολιτικός παλαιάς κοπής, ο οποίος σε αγαστή συνεργασία με την υποτιθέμενη δήμαρχο, τραβάνε όσο μπορούν το λάστιχο και τα χρήματα που έχουν εγκριθεί για αποκατάσταση του οδικού δικτύου του νησιού για να πάει όσο γίνεται πιο κοντά στις εκλογές, μπας και σώσουν την από καιρό χαμένη παρτίδα. Δυστυχώς για μας που κάθε μέρα πληρώνουμε πολύ ακριβά τις μετακινήσεις μας στους βομβαρδισμένους δρόμους της Σαλαμίνας.
@Πρέπει να είμαστε ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα, αν όχι στον πλανήτη, που να μην προσφέρει απολύτως τίποτα στους πολίτες του με μια δημοτική αρχή που να διεκδικεί επάξια το απόλυτο μηδέν. Αχ κακόμοιρη Σαλαμίνα, πότε περνάνε δυο χρόνια ακόμη;
@Κι άντε πέρασαν ακόμη δυο χρόνια, όπως τόσες δεκαετίες, πότε θα βρεθεί κάποιος που να αγαπά αυτόν τον τόπο κι όχι την πάρτη του και τους κολλητούς του;
@ Θυμάστε το σύνθημα «Τζιοβάνι, αλάνι, για πάντα στο Λιμάνι;» Το νέο σύνθημα στο δικό μας το λιμάνι λέει: «Αχ, Γιάννη, αλάνι, δεν θα είσαι ποτέ πια στο λιμάνι.»
@Έγινε το θανατηφόρο ατύχημα και μετά πήραν τέτοια μέτρα ασφαλείας που δεν τα΄ χαμε ματαδεί. Κι ούτε θα ματαδούμε μέχρι το επόμενο θανατηφόρο. Αυτή είναι η Ελλάδα μάτια μου και σου μοιάζει σαν δυο σταγόνες νερό.
@ Μετά την κεντρική πλατεία του νησιού τι άλλο θα ξεπουλήσετε στο βωμό του ρουσφετιού και της ψηφοθηρίας; Δεν έχετε καταλάβει όμως ότι σας έχει απαξιώσει τόσο πολύ ο κόσμος που στο τέλος στους πέντε θα τερματίσετε έκτοι!
@Όλα πουλιούνται κι όλα αγοράζονται είναι η άποψη κάποιων ανεγκέφαλων. Κι η εύλογη ερώτηση: Ρε μεγάλε, μιας κι έχουμε κρίση κι ανεργία, δεν πουλάς και τη γυναίκα και τη μάνα σου να κάθεσαι και να τα κονομάς χοντρά;
Πολλά φιλιά σε όλες και σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου