Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΤΙ ΛΕΝΕ (& ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ)



1. 
   «Τελικά και με τη βοήθεια της Νομικής Υπηρεσίας που προσδιόρισε το ποσό των δικαστικών αγωγών, το χρέος ανέρχεται περίπου στα 25 εκατομμύρια ευρώ… Το αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης ήταν να βάλουν υποχρεωτικά τον Δήμο μας στο Ταμείο εξυγίανσης και να καθυστερήσει η ύπαρξη προϋπολογισμού…»
(Απόσπασμα από τον απολογισμό που έκανε η δήμαρχος Σαλαμίνας, Κυριακή 28 Μαΐου 2017)
 «Σ΄ ένα προηγούμενο δημοσίευμά μου είχα πει ότι η σημερινή δημοτική αρχή παρέλαβε χρέος 26 εκατομμύρια και θα παραδώσει με την αλόγιστη διαχείριση που κάνει 40!Με το ρυθμό όμως που βαδίζει φοβάμαι ότι θα αγγίξει τα 50. Το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο. Το φωνάζω τώρα και 10 μήνες. Η λύση για να βγει από το αδιέξοδο ο Δήμος είναι μία και μοναδική: Ένταξη του Δήμου στις ευεργετικές διατάξεις του Ειδικού Ταμείου Εξυγίανσης. Είναι σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα εκεί θα προστρέξουνε…»

(Δημοσίευση της σημερινής δημάρχου στις «Ανατροπές» με τίτλο «Ένα ακόμη φέσι 7 εκατομμ. ευρώ στο Δήμο» , Ιούλιος 2012, σελ. 4)

2.    «Κάναμε ρύθμιση των οφειλών μας με την ΕΥΔΑΠ για να αποφύγουμε τις κατασχέσεις μέχρι να διευθετηθεί το θέμα της παραχώρησης του δικτύου.»
(Απόσπασμα από τον απολογισμό που έκανε η δήμαρχος Σαλαμίνας, Κυριακή 28 Μαΐου 2017)
«Το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης, ένα περιουσιακό στοιχείο του Δήμου που αποφέρει ετησίως 800.000 ευρώ κέρδος και θέσεις εργασίας για τους συντοπίτες μας, είναι αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και δεν μπορεί να προσφερθεί ως δώρο στην ΕΥΔΑΠ…»
(Απόσπασμα από το προεκλογικό πρόγραμμα της κ. Νάννου, στη σελίδα που αναφέρεται στο «Δημοτικό Δίκτυο Ύδρευσης»)
3.    «…αναβαθμίσαμε ποιοτικά τοις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ιστορικής επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας…. Με διάφορα δρώμενα που για όσους τα παρακολούθησαν ήταν φαντασμαγορικά… Ευελπιστούμε ότι κάθε χρόνο η λαμπρή αυτή τελετή θα γίνεται λαμπρότερη…»
(Απόσπασμα από τον απολογισμό που έκανε η δήμαρχος Σαλαμίνας, Κυριακή 28 Μαΐου 2017)

«Όσο αφορά τον εορτασμό, συνεχίζω να πιστεύω ότι η πρότασή μου να περιοριστούμε σε μία σεμνή και λιτή εκδήλωση που να συνάδει με τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, ήταν η πλέον ενδεδειγμένη»
(Απόσπασμα από συνέντευξη της σημερινής δημάρχου στις «Ανατροπές», Μάιος 2012, σελ. 4)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου