Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Αρνούνται να εκτελέσουν δικαστική απόφαση και να προσλάβουν δύο εργαζόμενες



Όταν ακούς τη δήμαρχο να μιλά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στον Δήμο, ένα από τα πρώτα -εκτός βέβαια από τα οικονομικά- είναι η έλλειψη προσωπικού. Έλλειψη προσωπικού στην Καθαριότητα, στο Τμήμα Πρασίνου, στα νομικά πρόσωπα, στη διοίκηση. Ο Δήμος προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα με 8μηνίτες του ΟΑΕΔ, οι οποίοι πάλι μόλις μαθαίνουν τη δουλειά, τελειώνει το 8άμηνο και πρέπει να αποχωρήσουν.
Πόσο σοβαρά όμως να πάρεις τα λεγόμενα της κ. Νάννου, όταν σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ήρθε θέμα για δύο εργαζόμενες με τρία παιδιά η κάθε μία, με εμπειρία και χρόνους προϋπηρεσίας στον πρ. Δήμο Αμπελακίων και η δήμαρχος αρνείται πεισματικά να τις προσλάβει;

Η ιστορία αυτή ξεκινά από πολύ παλιά. Οι δύο κυρίες είχαν εργαστεί για κάποια διαστήματα στον πρ. Δήμο Αμπελακίων. Ο χρόνος όμως αυτός προϋπηρεσίας αμφισβητήθηκε και η υπόθεση κρίθηκε στα δικαστήρια. Εκεί οι δύο εργαζόμενες δικαιώθηκαν και η αποκεντρωμένη διοίκηση, στηριζόμενη στη δικαστική απόφαση, ζήτησε με έγγραφό της από τη σημερινή δήμαρχο να συστήσει δύο προσωποπαγείς θέσεις και να τις προσλάβει.
Η δήμαρχος όμως, παρά την απόφαση του δικαστηρίου, την οποία ωστόσο δεν πρόσβαλε, και το έγγραφο που της ζητά να την εκτελέσει, αρνείται πεισματικά να το κάνει, με κίνδυνο πλέον οι δύο υπάλληλοι να ζητήσουν αποζημιώσεις και επιδόματα ετών για όσο διάστημα δεν προσλαμβάνονται την ίδια στιγμή που δεν εργάζονται. Το γεγονός αυτό επισήμανε στη δήμαρχο τόσο η μείζων μειοψηφία όσο και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις (η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν εκείνη που έφερε το θέμα). Όλοι αναρωτήθηκαν γιατί, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο καλύπτεται από το έγγραφο της Αποκεντρωμένης, δεν προχωρά στην πρόσληψη  και τόνισαν ότι το θέμα είναι πολιτικό και πως  η μη συμμόρφωση με τη δικαστική απόφαση συνιστά ιδιαίτερο πειθαρχικό παράπτωμα και παράβαση καθήκοντος.  Μάλιστα τα πνεύματα κάποια στιγμή οξύνθηκαν όταν η κ. Νάννου αρνήθηκε να διαβάσει  την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου για το ζήτημα.
Σε δηλώσεις του ο τ. δήμαρχος Γ. Τσαβαρής θα τονίσει μετά από λίγο: «Θεωρώ πως πρέπει άμεσα να ψηφίσουμε τη σύσταση δύο προσωποπαγών θέσεων, κάτι το οποίο υποδεικνύει και σε έγγραφό της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η συνέχιση της ανώφελης, για τον Δήμο, αντιπαράθεσης που, κατά την άποψή μου, έχει πολιτικά κίνητρα, ζημιώνει τον Δήμο. Γι΄ αυτό κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους».
Τελικά η αρνητική εισήγηση της δημάρχου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την παράταξή της, με  15 υπέρ, έναντι 8 που ψήφισαν την πρόταση της κ. Παπαελευθερίου για άμεση πρόσληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου