Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

«Η Ευρώπη σε κίνδυνο»



Το Σάββατο 10 Ιουνίου η Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά διοργάνωσαν μια πολύ ενδιαφέρουσα πολιτική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας με κεντρικό ομιλητή τον Καθηγητή Νομικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά Κώστα Δουζίνα και θέμα «Η Ευρώπη σε κρίση- Η ακροδεξιά σε άνοδο – Η Ευρώπη σε κίνδυνο».


Εκτός από τον κ. Δουζίνα παρευρέθηκαν κι έκαναν παρεμβάσεις ο γνωστός διεθνολόγος και στέλεχος κινημάτων Ειρήνης Πάνος Τριγάζης και το μέλος του Κ.Σ. της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπαϊράμογλου. 

Ο ιδιαίτερα γλαφυρός κ. Δουζίνας ξεκίνησε την ομιλία του με μια αναφορά στις πρόσφατες εκλογές στη Μ. Βρετανία, παραλληλίζοντας την Τ. Μέι με τον πρόεδρο της ΝΔ, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ιστορία της Ευρώπης, επιχειρώντας να εξηγήσει το φαινόμενο ακροδεξιά. 

Παρόμοια και οι συνομιλητές του ανέλυσαν τις αιτίες που οδηγήθηκε η Ευρώπη σε κρίση, ιδεολογική κατ΄ αρχήν και στη συνέχεια οικονομική, και τόνισαν τη συνδετική σχέση αλληλοσυμπλήρωσης κατά κάποιο τρόπο καπιταλισμού – φασισμού.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης οι βουλευτές  Β΄ Πειραιά Ε. Καρακώστα και Α΄ Πειραιά Θ. Δρίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου