Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΤΑΤΡΑΚ για τη χειρότερη πρόεδρο Δ.Σ. όλων των εποχών!



-Αποδοκίμασαν την Μ. Πολύζου ακόμη και οι συνάδελφοί της!
- Δημαιρεσίες 2017: Η αρχή του τέλους για τη δημοτική αρχή Νάννου!
 Σε μια συνεδρίαση που δεν έχει ματαγίνει, με μια ψηφοφορία που δεν έχει ματαγίνει, η δημοτική αρχή Νάννου και προσωπικά η τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μ. Πολύζου βίωσαν σήμερα το πρωί το απόλυτο πατατράκ!
Στις δημαιρεσίες, που έγιναν την ίδια ημέρα σε όλη την Ελλάδα, έπρεπε να εκλεγούν πρόεδρος και προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η δήμαρχος πρότεινε ως πρόεδρο την τ. πρόεδρο Μ. Πολύζου, πρόταση που φανερά έγινε αποδεκτή από όλους τους συμβούλους της πλειοψηφίας.

Λίγο αργότερα όμως η μυστική ψηφοφορία  θα έδινε άλλα αποτελέσματα. Στην α΄ ψηφοφορία(με 30 Δημ. Συμβούλους παρόντες) η κ. Πολύζου έλαβε μόνο 12 ΝΑΙ έναντι  17 ΛΕΥΚΩΝ και 1 ΑΚΥΡΟΥ ψηφοδελτίου. Η διαδικασία επαναλήφθηκε για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το Βατερλό της δημοτικής αρχής, αφού η εκλεκτή της δημάρχου αυτή τη φορά έλαβε 11ΝΑΙ έναντι 18 ΛΕΥΚΩΝ και 1 ΑΚΥΡΟΥ. Στην τρίτη πλέον ψηφοφορία,  κατά την οποία σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο του υπουργείου, για να εκλεγεί πρόεδρος θα έπρεπε να έχει την πλειοψηφία των παρόντων (30), η τ. πρόεδρος αποδοκιμάστηκε και πάλι με 12 ΝΑΙ έναντι 16 ΛΕΥΚΩΝ και 2 ΑΚΥΡΩΝ ψηφοδελτίων, όταν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που παρευρίσκονταν και ψήφισαν λευκό δεν υπερέβαιναν τους 11! Τι σημαίνει αυτό; Καταψηφίστηκε από 4 – 6 συμβούλους και της πλειοψηφίας που αρνήθηκαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα Πολύζου – ή, δεν γνωρίζουμε ακόμη, που αρνούνται γενικότερα να στηρίξουν πλέον τις επιλογές της δημάρχου. Άρα μιλάμε για ρήγμα που ολοένα βαθαίνει και απειλεί  τα πάντα στο πέρασμά του, μόλις δυόμισι χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της νυν δημοτικής αρχής.  
Ας ξαναγυρίσουμε όμως στην αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου. Παρά το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών, τόσο η ίδια η δήμαρχος όσο και η τρις καταποντισθείσα κ. Πολύζου αρνήθηκαν να αποδεχτούν το αποτέλεσμα και η μεν κ.  Νάννου ζήτησε να συνεχιστεί η διαδικασία με πρόεδρο το πρόσωπο του οποίου η υποψηφιότητα λίγο πριν είχε αποδοκιμαστεί κι όποιος διαφωνούσε να απευθυνθεί στην Αποκεντρωμένη, η δε κ. Πολύζου, σαν να μην είχε γίνει απολύτως τίποτα και σαν η ίδια να εξακολουθούσε να προήδρευε, αρνήθηκε να παραιτηθεί και απαξίωσε σύσσωμο το Σώμα, τονίζοντας πως είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού όσοι ενδιαφέρονται για τη Σαλαμίνα! Αυτό, όπως ήταν φυσικό, είχε ως επακόλουθο να ξεσηκώσει για μια ακόμη φορά τους συμβούλους της αντιπολίτευσης, ακολούθησε διακοπή κι όταν επανήλθαν, η προεδρεύουσα Ε. Μπινιάρη  ανακοίνωσε τη λύση της συνεδρίασης και την επανάληψή της με άλλον υποψήφιο την επόμενη Κυριακή. Όπου και ελπίζουμε σε μια περισσότερο συναινετική πρόταση για να προχωρήσει ο δήμος.
Το απολιτίκ και το φιλότιμο
Αν για ένα πράγμα διακρίνεται ο Έλληνας είναι αυτό το ρημάδι το φιλότιμο που λέμε πως έχουμε. Όταν λοιπόν, όπως συνέβη στην περίπτωση Πολύζου που ζήσαμε σήμερα (το ζήσαμε κι αυτό!), σε μια ψηφοφορία(πολύ περισσότερο σε τρείς) δεν γίνεσαι αποδεκτός, το λιγότερο που σου μένει να κάνεις ή που σου επιβάλει το φιλότιμο όπως το εννοούμε στην Ελλάδα, το πολιτικό φιλότιμο εν προκειμένω, είναι να πάρεις το λόγο και να παραιτηθείς, διασώζοντας την αξιοπρέπειά σου και προστατεύοντας  τον εαυτόν σου από μεγαλύτερη ήττα. Το να επιμένεις ντε και καλά να το παίζεις πρόεδρος, τη στιγμή που σε καταψηφίσουν, δεν αποτελεί μόνο έλλειψη πολιτικής εμπειρίας. Σήμερα η κ. Πολύζου έριξε μόνη της την αυλαία σε μια πολιτική πορεία που δεν πρόλαβε καν ν΄ αρχίσει και επιβεβαίωσε με το χειρότερο τρόπο την ψήφο των συναδέλφων της. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα την θυμάται ως την πιο απαξιωτική και προκλητικά μεροληπτική πρόεδρο που έχει περάσει τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια. Ευτυχώς σήμερα ο θεσμός λειτούργησε. Αναμένομεν τη συνέχεια.   
Η λογική του αποφασίζομεν και διατάσσομεν
Δεν είναι η πρώτη φορά που η σημερινή δήμαρχος επιδεικνύει αυτήν την στάση απέναντι σε θεσμούς και βασικές αρχές της δημοκρατίας. Με το καλημέρα σας το 2014 είχε καλέσει την Αστυνομία στο Δημ. Συμβούλιο για να επιβάλει την τάξη. Το τελευταίο μόνο διάστημα έχει καταργήσει δύο διαπαραταξιακές επιτροπές, μία για το λατομείο και μία για την Κυνόσουρα, επειδή δεν συμφωνούσε μαζί τους στις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν. Πολλές φορές σε κάθε Δημ. Συμβούλιο απευθύνεται επιτιμητικά σε συμβούλους της αντιπολίτευσης καθώς και σε ανεξάρτητους πρ. συμβούλους της.
Το ίδιο επιχειρήθηκε να γίνει και σήμερα. Προσπάθησε δηλαδή με το έτσι θέλω να επιβάλλει ως πρόεδρο μία αποτυχημένη πρ. πρόεδρο, η οποία άφησε εποχή για τον μεροληπτικό τρόπο που λειτούργησε και για το προκλητικό και αυταρχικό ύφος και τη συμπεριφορά της απέναντι στους συναδέλφους της. Και μάλιστα τι επικαλέστηκε η δήμαρχος για να συνεχίσει η διαδικασία με πρόεδρο Πολύζου; Το φόβο της μην κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος!
Ο Β. Αστράκος που ζήτησε το λόγο, μίλησε για κατάργηση της αρχής της πλειοψηφίας, που αποτελεί την αρχή της Δημοκρατίας. «Πού στην ιστορία πάρθηκε απόφαση με περισσότερες αρνητικές ψήφους;» αναρωτήθηκε. «Θα μας περιγελάσουν όλοι» προειδοποίησε.
Για «μείζον πολιτικό πρόβλημα» μίλησε ο Μ. Δερτούζος, ενώ ο Γ. Τσαβαρής, απευθυνόμενος στη δήμαρχο, την κατηγόρησε πως θέλει να εξαναγκάσει το Σώμα να διευθύνεται από ένα άτομο που το ίδιο το Σώμα απορρίπτει και ζήτησε από την κ. Πολύζου να δώσει η ίδια τη λύση διευκολύνοντας την δήμαρχο και να παραιτηθεί της υποψηφιότητας.  
Η συνέχεια την επόμενη Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου