Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Πραγματοποιήθηκε στο 12ο Δημ. Σχολείο Νίκαιας το πρόγραμμα γνωριμίας με τα αθλήματα του στίβου (Kids’ Athletics)



Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών του 12ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας πραγματοποιήθηκε, χτες (Πέμπτη 16/3/2017),  το πρόγραμμα «KidsAthletics», που διοργανώνουν οι Περιφερειακές Ενότητες Πειραιά & Νήσων, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και τους Σχολικούς Συμβούλους Φυσικής Αγωγής Πειραιά & Νήσων.
Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, εποπτεύεται από τον ΣΕΓΑΣ και υλοποιείται από 11 διακεκριμένους αθλητές, εργαζόμενους στην Περιφέρεια Αττικής, που έχουν πιστοποιηθεί από τον ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς του κάθε σχολείου.

Στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τα αθλήματα του στίβου, μέσα από ένα διαδραστικό παιγνίδι, ειδικά προσαρμοσμένο στις ηλικίες τους.
Η χτεσινή εκδήλωση έγινε στο χώρο του σχολείου και πήραν μέρος περισσότερα από 200 παιδιά, μαθητές και μαθήτριες, όλων των τάξεων, που πήραν μέρος σε αθλήματα του στίβου, ειδικά προσαρμοσμένα για τα παιδιά.
Στο τέλος όλοι οι συμμετέχοντες πήραν αναμνηστικά διπλώματα.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται, φέτος, κατόπιν αιτήματος του ενδιαφερόμενου σχολείου. Η επόμενη δράση έχει προγραμματιστεί για τη Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου