Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Ο κ. Μητσοτάκης δεν δημοσιοποιεί επί χρόνια το πόθεν έσχες της συζύγου του

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη σταμάτησε να κάνει δήλωση πόθεν έσχες το 2006 και την επόμενη χρονιά βρέθηκε με μια τεράστια περιουσία στο Παρίσι, αγοράζοντας μεταξύ των άλλων και το σπίτι του Βολταίρου.  Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ανακοινώσει την ίδια χρονιά ότι σκοπεύει να πάρει διαζύγιο με την σύζυγο του. Σύμφωνα όμως με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento ακόμη και στη περίπτωση διάστασης δύο συζύγων, ο νόμος προβλέπει ότι και οι δύο υποχρεούνται να κάνουν δήλωση πόθεν έσχες, ακριβώς για να αποφευχθεί η απόκρυψη παρανόμως αποκτηθέντων περιουσιακών στοιχείων ή ξεπλύματος μαύρου χρήματος με όπλο τη δήλωση ότι τα δύο μέρη είναι σε διάσταση.

Στο πολυσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται επίσης ότι το διαζύγιο δεν προχώρησε ποτέ και επομένως η κυρία Μητσοτάκη ήταν υποχρεωμένη να κάνει δήλωση πόθεν έσχες. Σε μια συνέντευξη του το 2015 ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι έζησαν πέντε χρόνια σε διάσταση αλλά στη συνέχεια ζουν μαζί. Ομως η κυρία Μητσοτάκη δεν κάνει δήλωση πόθεν έσχες ούτε για τις χρονιές 2012, 2013, 2014 και 2015. Στη φετεινή δήλωση του προέδρου της ΝΔ δεν υπάρχουν τα περιουσιακά στοιχεία της  σύζυγου του.
Η υπόγεια σχέση με Σαμαρά; 
Πολιτικό ενδιαφέρον παρουσιάζει μια από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, την οποία ξεκίνησε επίσης μετά τη δήλωση του συζύγου της στη Βουλή ότι επίκειται διαζύγιο. Πρόκειται για την εταιρεία MG Capital Advisors SA, μέλος του ΔΣ της οποίας είναι ο Σταύρος Παπασταύρου. Ο τελευταίος ερευνάται τόσο για τη λίστα Λαγκάρντ(ήταν κάτοχος λογαριασμού 5,5 εκατ ευρώ από κοινού με τους γονείς του) ενώ το όνομα του φιγουράρει στις λίστες των Panama Papers, του μεγάλου οικονομικού σκανδάλου φοροαποφυγής μέσω offshore εταιρειών. Οπως είναι γνωστό, ο κ. Παπασταύρου ήταν στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, που υποστήριξε τον κ. Μητσοτάκη στη μάχη της διαδοχής.
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ
«Ξανά έκθετος ο κ. Μητσοτάκης», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.«Την ίδια στιγμή που η γαλλική κοινή γνώμη συνταράσσεται από το «Penelope gate», το σκάνδαλο απόκρυψης αργομισθίας της συζύγου του Γάλλου υποψήφιου Προέδρου της Δεξιάς κ. Φιγιόν, δημοσίευμα στην εφημερίδα Documento αναφέρει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγει συστηματικά και με ιδιαίτερα τεχνάσματα να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες της συζύγου του».
«Το εύλογο ερώτημα είναι: Γιατί; Τι έχει να κρύψει; Ισχύει ότι υπάρχουν αγορές ακινήτων εκατομμυρίων ευρώ στο κέντρο του Παρισιού; Ισχύει ότι είχε συστήσει εταιρία με τον ελεγχόμενο για τη λίστα Λαγκάρντ και τα Panama Papers κ. Παπασταύρου;».
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Αναμένουμε τη στοιχειώδη παρρησία από πλευράς του Κ. Μητσοτάκη ώστε να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες της συζύγου του και να δώσει απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Μετά την υπόθεση Siemens, λοιπόν, και τον Κήρυκα Χανίων, άλλο ένα θέμα για το οποίο είναι έκθετος ο κ. Μητσοτάκης».
Πηγή: TVXS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου