Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Σύσκεψη για την προώθηση και υλοποίηση του Προγράμματος «Διαλογή στην πηγή – Ανακύκλωση Χαρτιού»



Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα (15.2.2017) στα Γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά για την προώθηση και υλοποίηση του Προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΣΔΝΑ «Διαλογή στην πηγή – Ανακύκλωση Χαρτιού».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης, η Περιφερειακή Σύμβουλος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΝΑ Σοφία Κορωναίου, οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας των Δήμων Πειραιώς, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και Περάματος και οι υπεύθυνοι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε η σημασία της υλοποίησης του προγράμματος σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε ειδικά σχολεία συμβάλλοντας στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών και κατ’ επέκταση των οικογενειών τους πάνω σε ζητήματα ανακύκλωσης.
Για την υλοποίηση του προγράμματος και στην πρώτη-πιλοτική φάση θα παραδοθούν σε επιλεγμένα σχολεία  μικροί χάρτινοι κάδοι  χωρητικότητας 50 lt και 100 lt  για την αποτελεσματική συλλογή του χαρτιού σε εσωτερικούς χώρους. Παράλληλα, θα υλοποιηθούν υποστηρικτικές δράσεις ενημερωτικού περιεχομένου στα σχολεία της περιοχής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης, τόνισε ότι το ζήτημα της ανακύκλωσης αποτελεί βασική παράμετρο της σύγχρονης αντίληψης για τη διαχείριση των απορριμμάτων.  Η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς πάνω σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής και στο πλαίσιο η επιτυχία του προγράμματος στα σχολεία αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου