Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Ευρεία σύσκεψη για τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών




Στην ευρεία σύσκεψη για τη διασύνδεση όλων των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, παρευρέθηκε εκπροσωπώντας την Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.
Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο ΓΓ Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής κ. Χρήστος Λαμπρίδης, ο ΓΓ Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Γιαννέλλης Θεοδοσιάδης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλίας Καματερός καθώς και εκπρόσωποι των Νησιωτικών Περιφερειών και αεροπορικών εταιρειών και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στόχος της σύσκεψης ήταν η βέλτιστη οργάνωση των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών δρομολογίων προς τα νησιά και ο εξορθολογισμός των επιδοτούμενων γραμμών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη κ. Ρένας Δούρου και επισήμανε ότι η σύσκεψη είναι πολύ χρήσιμη επιπλέον και λόγω της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Νησιωτική χώρα της Μάλτας.
Τόνισε δε ιδιαίτερα τα προβλήματα των νησιών της Π.Ε. Νήσων Αττικής, τα οποία συνόψισε ως εξής :
·                    Τα νησιά δεν συνδέονται μεταξύ τους ακτοπλοϊκώς. Για τα Μέθανα δε είναι σχεδόν ανύπαρκτη η ακτοπλοϊκή σύνδεση κατά τους χειμερινούς μήνες. Ανέφερε με έμφαση ότι τα νησιά της Ύδρας και των Σπετσών δεν εξυπηρετούνται με συμβατικό πλοίο παρά μόνον με ταχύπλοα όπου το κόστος είναι δυσβάστακτο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
·                    Η αεροπορική σύνδεση των Κυθήρων πρέπει να εξορθολογιστεί. Συγκεκριμένα, αντί για ένα δρομολόγιο το Σάββατο να γίνουν δύο, ήτοι ένα την Παρασκευή και ένα την Κυριακή για την βελτίωση και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Και επιπρόσθετα πρότεινε να υπάρξει αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα Κύθηρα.
·                    Τέλος πρότεινε οι συμβάσεις επιδοτούμενων γραμμών να είναι μακροχρόνιες έτσι ώστε να μπορούν να προγραμματιστούν ορθολογικά οι ανταποκρίσεις με τις αεροπορικές εταιρείες και τους τουριστικούς πράκτορες.
·                    Συμφώνησε δε απόλυτα με τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη για τη δημιουργία υδατοδρομίων και τη χρησιμοποίηση ελικοπτέρων που θα βοηθήσουν πολλαπλά τα νησιά και κατά τους χειμερινούς μήνες, που είναι και θέση της Περιφέρειας Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου