Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Η πίτα της Εταιρείας Αστρονομίας



Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου έκοψε τη δική της βασιλόπιτα η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος στον κομψό χώρο εκδηλώσεων του «Melina Resort», παρουσία μεγάλου αριθμού μελών και φίλων της, της προέδρου του Δ.Σ.,  του τ. δημάρχου Γ. Τσαβαρή, των δημ. συμβούλων Π. Παπαθεοχάρη, Λ. Καραγιάννη, Σ. Καρνέση και Αλ. Πάλλα, του πρ. υπουργού Εθν. Άμυνας Δ. Ελευσινιώτη, του πρ. αρχηγού Λ.Σ. Χρ. Δελημιχάλη, της προέδρου του Λυκείου των Ελληνίδων Σ. Σακελλαρίου – Δελημιχάλη και πολλών μελών του Δ.Σ., κ.ά.

Την εκδήλωση άνοιξε καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ο γραμματέας της Εταιρίας Σ. Ράπτης. Το λόγο έδωσε αμέσως μετά στον πρόεδρο του δραστήριου Παραρτήματος της Σαλαμίνας Κ. Ραπαντζίκο, ο οποίος  έκανε μια αναδρομή στη χρονιά που πέρασε, τις πρωτοβουλίες και τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ή συμμετείχε η Εταιρεία. 
Εφέτος τιμήθηκε  για την 35χρονη προσφορά του στον πολιτισμό και στην διατήρηση της παράδοσης το Λύκειο των Ελληνίδων Σαλαμίνας. Η αστροφυσικός κ. Αναστ. Μεταλληνού ανέλαβε, τέλος, να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών, με μια ομιλία που ξεκίνησε από τις πρώτες απόπειρες του ανθρώπου να προσανατολιστεί και κατέληξε παρουσιάζοντας τα νεότερα όργανα που χρησιμοποιήθηκαν στη ναυτιλία, πριν ακόμη όλα γίνουν ηλεκτρονικά.
Β. Ψυλλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου