Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΣΥΔΑΠ



Με αφορμή την αιφνιδιαστική και εν κρυπτώ προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη  νέας διοίκησης στον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Αττικής – Πειραιά, ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης  έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περάματος, μετά από πρόταση μου αποφάσισε ομόφωνα να καταγγείλει ως αιφνιδιαστική, αντικαταστατική, αντιδημοκρατική και εν κρυπτώ διαδικασία την εκλογή νέας διοίκησης στον Σύνδεσμο,  δεδομένου ότι οι Δήμοι -μέλη του ενημερώθηκαν για την εκλογή αυτή, δύο εργάσιμες ημέρες πριν την διενέργεια των εκλογών και μία εργάσιμη ημέρα πριν τον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης.
Είναι χαρακτηριστικό και άξιο απορίας ότι η προκήρυξη των εκλογών αυτών καθώς και η σύγκληση της απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης, δεν ανακοινώθηκαν ούτε καν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΕΣΥΔΑΠ.

Το προαναφερόμενο γεγονός καθιστά τουλάχιστον ηθικά και υπό διερεύνηση  νομικά άκυρη την όλη διαδικασία που δρομολόγησε η απελθούσα Διοίκηση του Συνδέσμου, διαδικασία η οποία υποκρύπτει ιδιοτελή μεθόδευση. Και αν ακόμα θα μπορούσαν να παραβλεφθούν τα προαναφερόμενα, ως υπόθεση εργασίας, γιατί η δημοκρατικότητα και κανονικότητα στην λειτουργία ενός Νομικού Προσώπου, αποτελεί κόκκινη γραμμή, αφού οι εκλογές νομιμοποιούν την διοίκησή του. Επιπρόσθετα είναι φανερό ότι στο θέμα της λειτουργίας του ΠΕΣΥΔΑΠ με ευθύνη της απερχόμενης διοίκησής του, συρρικνώθηκε μέχρι ανυπαρξίας ο ρόλος  καθώς και οι καταστατικοί και ουσιαστικοί σκοποί του.
Ο Δήμος Περάματος με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δεν νομιμοποιεί με την συμμετοχή του την διαδικασία ανάδειξης νέας διοίκησης, καλεί τους άλλους δήμους που συναποτελούν τον Σύνδεσμο να προβληματιστούν για το θέμα που δημιουργήθηκε στον Σύνδεσμο και επιφυλάσσεται να προβεί σε όλες αυτές τις νομικές ή άλλου είδους ενέργειες που θα αποκαταστήσουν την νομιμότητα, λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα του Συνδέσμου, έτσι όπως ορίζεται και δεσμεύεται από το καταστατικό του.»    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου