Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΟΚΕΣ



@ Μιλάμε για τον πιο χύμα δήμο της Ελλάδας.  Ένα δημοτικό συμβούλιο όπου ο καθένας λέει ό,τι θέλει όποτε θέλει χωρίς κανείς να τον διακόπτει. Μια δήμαρχος που προτρέπει τα παιδιά των σχολείων να προσέχουν, λέει, γιατί οι δρόμοι είναι χάλια! Αντιδήμαρχοι που παραιτούνται και μετά από μια βδομάδα ξαναγυρνάνε. Δημοτικοί σύμβουλοι που ο ένας κατηγορεί τον άλλον. Εκλεγμένες που μαλλιοτραβιούνται στους διαδρόμους κι ασχολούνται χειμωνιάτικα με ζαρζαβατικά. Πολίτες που παίρνουν το λογαριασμό του νερού και σηκώνεται η τρίχα τους κάγκελο με τα ποσά που βλέπουνε. Ένα γραφείο δημάρχου χωρίς ονοματεπώνυμο, που στέλνει μες στ΄ άγρια μεσάνυχτα δελτία Τύπου μόνο σε συγκεκριμένα ανώνυμα αβανταδόρικα μπλογκ, απ΄ όπου είθισται κάποιοι να βρίζουν συλλήβδην όλη τη Σαλαμίνα. Η αντιπολίτευση μιλά για απευθείας αναθέσεις, το χρέος του δήμου έχει εκτιναχθεί και κανείς δεν το ξέρει… όλα στον αυτόματο….

@ Όπου σε πιάσω αδιάβαστο θα σε πηγαίνω στο δικαστήριο! φώναζε και ξαναφώναζε η δήμαρχος στο Γ. Τσαβαρή σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, όταν εκείνος την εγκάλεσε με στοιχεία για το σημερινό χρέος του δήμου. «Να, αλλά μετά να μη λακίζεις!» ήταν η απάντηση του τ. δημάρχου, αναφερόμενος στις αναβολές που παίρνει συνεχώς μέχρι τώρα η δημοτική αρχή.
@ Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 η Ελευσίνα. Κι ίσως ήρθε η ώρα για την αυτοκριτική όλων. Τι έφταιξε; Γιατί χάθηκε αυτή η ευκαιρία; Ποιοι φέρουν τεράστιες ευθύνες; Ποιοι ολιγόρησαν;
@ Τι συμβαίνει με τα φορτηγά που μεταφέρουν ολημερίς κι οληνυχτίς υλικά από τη Σαλαμίνα; Πού είναι η δημοτική αρχή; Τελικά  μηνύσεις έγιναν αυτήν την περίφημη Κυριακή του Απριλίου; Τι έγινε με τα βεβαιωμένα χρέη του επιχειρηματία του λατομείου; Γιατί οι αρμόδιες αρχές στη Σαλαμίνα δεν έχουν δεχτεί ούτε τηλέφωνο από τον Απρίλιο για το θέμα; Από τέτοιους επαναστάτες, κύριοι του Δήμου, έχουμε χορτάσει. Κάναν καλό δε βλέπουμε!   
@Τι έγινε; Κι άλλοι φοίνικες αφαιρέθηκαν από την παραλία; Τώρα που έχουμε νέο προϋπολογισμό, να περιμένουμε κι άλλα δεντράκια… ταχείας ανάπτυξης;  
@Ένας ακόμη χαμένος χρόνος. Ένας χρόνος που στο νησί μας δεν μπήκε ούτε μία πέτρα πάνω στην άλλη. Ένας χρόνος όλο φιάσκα. Σαν αυτό του δημοψηφίσματος του Μαρτίου για τη ζεύξη, που ποιος σοβαρός άνθρωπος να το πάρει στα σοβαρά, έτσι όπως έγινε. Μαθαίνουμε πως το έργο μπαίνει ήδη στη Β΄ φάση, του ανταγωνιστικού διαλόγου, και, απ΄ ό,τι διαφαίνεται, μάλλον θα προχωρήσει, ανεξαρτήτως των απόψεων που θα εκφραστούν. Το μόνο ελπιδοφόρο είναι πως το ΄19, που λέγεται πως θα ξεκινήσει, θα έχουμε δημοτικές εκλογές. Άντε, γιατί εδώ δεν είμαστε ικανοί να χειριστούμε τη σημερινή καθημερινότητα, βάλτε με το μυαλό σας τι έχει να γίνει όταν θα τους δώσεις να διαχειρίζονται τέτοια έργα!
Καλή χρονιά σε όλους και καλά μυαλά στους απανταχού καβαλημένους!
Βίκυ Ψυλλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου