Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Το Γυμνάσιο Αιαντείου Σαλαμίνας βραβεύτηκε με ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ!

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, το Γυμνάσιο Αιαντείου Σαλαμίνας βραβεύτηκε με πράσινη σημαία για το σύνολο των δράσεων του από το 2010 που για πρώτη φορά εντάχθηκε στο Διεθνές Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων (Eco- Schools) μέχρι σήμερα. Είχε μάλιστα την ευκαιρία να παρουσιάσει με ομάδα μαθητών της Γ’ Τάξης ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο για τα δάση και τις πυρκαγιές. 
Η θεματολογία με την οποία το σχολείο έχει ασχοληθεί όλα τα προηγούμενα έτη είναι η εξής: «Αειφορία», «Ανακύκλωση- Φύση Χωρίς Σκουπίδια» και «Μαθαίνω για τα δάση».





Η Πράσινη Σημαία είναι αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους που δούλεψαν ακούραστα όλα αυτά τα χρόνια στο σχολείο μας μέσα από τις περιβαλλοντικές τους ομάδες και που κάθε χρόνια μας κάνουν περήφανους για τις «πράσινες ιδέες» τους. Η πράσινη σημαία είναι ένα ηχηρό μήνυμα των μαθητών προς την κοινωνία ότι οφείλουμε όλοι να είμαστε ευαισθητοποιημένοι απέναντι στο περιβάλλον και να κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας για ένα καλύτερο αύριο.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Σαλαμίνας που φρόντισε για την μετακίνηση της ομάδας. 

Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικοί                                      Ο Δ/ντής 
 Κανάκη Μαίρη                                                     Μάγκουρας Νικήτας
Τσιμούρας Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου