Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Ροταριανός Όμιλος και στη Σαλαμίνα



Ο Ροταριανός Όμιλος Σαλαμίνας είναι γεγονός. Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου έγινε η πρώτη συνάντηση των ιδρυτικών μελών του νεοϊδρυθέντος Ομίλου στα γραφεία του στη  Σαλαμίνα. Γνωστοί συμπολίτες μας από όλο το φάσμα της επαγγελματικής διαστρωμάτωσης ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να μπορέσουν να προσφέρουν στο νησί και στον συνάνθρωπό τους με ουσιαστικό έργο, χωρίς πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, που συνήθως καραδοκούν πίσω από τη δημιουργία συλλόγων, χωρίς διακαείς πόθους για καρέκλες κι αξιώματα.

Ψυχή της όλης προσπάθειας στη Σαλαμίνα και ιδρυτικός πρόεδρος ο Κυριάκος Μαριδάκης, ο οποίος  σ΄ αυτήν την συνάντηση του Ομίλου υποδέχτηκε εκλεκτούς προσκεκλημένους. Τους Ροταριανούς Σαλαμίνας τίμησε με την παρουσία του ο διοικητής της περιφέρειας Νοτίου Ελλάδος κ. Απόστολος Μαμάτας με τη σύζυγό του, πρόεδρο Ροταριανού Ομίλου των βορείων προαστίων κ. Τερέζα Κονταδάκη, και  η βοηθός διοικητού κ. Βίκυ Πεζίρη.




ο Διοικητής κ. Μαμάτας , Ο Ιδρυτικος Πρόεδρος Κυριάκος Μαριδάκης , Η β. Διοικητής Βίκυ Πεζίρη  , Ιδρυτικό  μέλος κ. Αναστασία Καραγιανακίδου ο Προέδρος Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς Χρηστος Μαριδάκης η συζηγος του κ.Μαμάτα οπου δειπνήσανε σε μια εξαιρετική φιλική ατμόσφαιρα στο Χοντρό Αλατί του Κώστα Σπετσιωτάκη


Από την επίσκεψη του κ. Μαμάτα και των υπολοίπων προσκεκλημένων στο εργαστήριο παραδοσιακών σαπουνιών ελαιολάδου «ΘΕΟΧΑΡΗΣ».

Μιλώντας ο κ. Μαμάτας για τους σκοπούς του Ρόταρυ, εξήρε το φιλανθρωπικό έργο που γίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, με κορωνίδα την εκστρατεία για την εξάλειψη της παιδικής πολιομυελίτιδας. Τόνισε επίσης το ρόλο που μπορεί να παίξει ο Όμιλος συνδράμοντας σε εποχές κρίσης τις τοπικές κοινωνίες, σε τομείς όπως η παιδεία, η υγεία και ο πολιτισμός. Στο σημείο αυτό άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με πολιτιστικούς φορείς όπως είναι το Διεθνές  Ίδρυμα «Σαλαμίς» για την ανάδειξη και προβολή της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.  

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν επίσης η επιχειρηματίας-   γενική διευθύντρια των «Elysee Yaughts» και τ. συνεργάτης επί εμπορικών θεμάτων της Γαλλικής Πρεσβείας κ. Ελίζαμπεθ Μπουρντόν, η  κ. Αναστασία Καραγιαννακίδου, η κ. Κουρτέση Αικατερίνη, ιδιοκτήτρια ξενοδοχειακής μονάδας στην Άνδρο, οι κ. Στ. Μαριδάκης, ιδιοκτήτης ξενοδ. μονάδας στη Σκόπελο και Ανδρ. Κωλέτσης, ιδιοκτήτης ναυτικού πρακτορείου στον Πειραιά.

Στη συνέχεια οι προσκεκλημένοι επισκέφτηκαν το εργαστήριο παραδοσιακών σαπουνιών ελαιολάδου «ΘΕΟΧΑΡΗΣ», θαύμασαν την προσπάθεια να διατηρηθεί μια παραδοσιακή τέχνη και δήλωσαν έκπληκτοι που υπάρχει ένα τέτοιο εργαστήριο στο νησί μας.

Οι προσκεκλημένοι κατέληξαν στο φιλόξενο χώρο «Χοντρό Αλά τι;» του καλού φίλου Κώστα Σπετσιωτάκη στο Αιάντειο, όπου τους παρατέθηκε δείπνο.

Ο Ροταριανός Όμιλος Σαλαμίνας - «Βασιλεύς Αίας» έχει ως έμβλημά του (τι άλλο;) τον Αίαντα. Καλοτάξιδος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου