Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

70.000 δωρεάν τετράδια σε μαθητές δημοτικού - 7.000 τετράδια σε δήμους της Β' Πειραιά

Συνολικά 70.000 τετράδια δωρεάν θα μοιράσει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε μαθητές του δημοτικού ανά την επικράτεια εγκαινιάζοντας τον θεσμό του Τετραδίου του Μαθητή.

Ο νέος θεσμός που ξεκινά από φέτος αφορά τη δωρεάν διανομή τετραδίων σε μαθητές δημοτικού που προέρχονται από οικογένειες οι οποίες εντάσσονται στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε συνεργασία με τον ειδικό γραμματέα του Εθνικού Τυπογραφείου Δ. Παπαδημητρόπουλο, αποφάσισαν να αξιοποιήσουν χαρτί που υπήρχε στις αποθήκες του Εθνικού Τυπογραφείου και ήταν αναξιοποίητο.
Στο Εθνικό Τυπογραφείο υπήρχε χαρτί το οποίο μετά την πάροδο συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για τύπωμα, αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή τετραδίων τα οποία θα μπορούσαν να μοιραστούν σε μαθητές από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Συγκεκριμένα μετά από εισηγήσεις του ειδικού γραμματέα κ. Παπαδημητρόπουλου, η ιδέα υιοθετήθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και ο υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκης αποφάσισε να τυπωθούν 70.000 τετράδια και να μοιραστούν σε μαθητές ανά την επικράτεια σε περιοχές όπου καταγράφονται υψηλά ποσοστά ανεργίας, όπως για παράδειγμα στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όπου έχει προγραμματιστεί να μοιραστούν από 2-3 τετράδια ανά μαθητή σε όλα τα δημοτικά σχολεία.
Η κατανομή
Συνολικά εκτιμάται ότι κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα μοιραστούν 40.000 τετράδια σε όλους τους μαθητές των δημοτικών στη Δυτική Μακεδονία. Επίσης έχει προγραμματιστεί να μοιραστούν 3.000 τετράδια σε σχολεία των φυλακών ανά την επικράτεια καθώς και 7.000 έως και 8.000 Τετράδια του Μαθητή σε δήμους της Β' Πειραιά όπως είναι το Πέραμα και το Κερατσίνι καθώς και σε σχολεία της Αθήνας όπου θα υποδεχτούν προσφυγόπουλα. Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι να μοιραστούν και 20.000 ακόμα τετράδια σε μαθητές μικρών νησιών του Αιγαίου όπως είναι η Σίφνος, η Σέριφος, η Γαύδος, που έχει μόνο έναν μαθητή, η Κίμωλος κ.α.
Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι να θεσμοθετηθεί η διανομή των Τετραδίων του Μαθητή και από του χρόνου να διευρυνθεί ο αριθμός των μαθητών που θα μπορούν να λάβουν τετράδια σε όλη την επικράτεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει προσκληθεί να παρευρεθεί, την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων, σε εκπαιδευτική μονάδα όπου θα έχουν μοιραστεί δωρεάν τα Τετράδια του Μαθητή που θα έχουν τυπωθεί στο Εθνικό Τυπογραφείο.
Είναι η πρώτη χρονιά που η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης προωθεί τον θεσμό του Τετραδίου του Μαθητή και προγραμματίζει την επόμενη χρονιά να συμβάλει στη διανομή τετραδίων αλλά και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τους μαθητές που αφορούν τη γραφική ύλη με τη συμβολή του μηχανισμού του Εθνικού Τυπογραφείου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο στόχος για την επόμενη χρονιά θα είναι τουλάχιστον ο διπλασιασμός των τετραδίων που θα αποδοθούν στους μαθητές.
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ - ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου