Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Δημιουργία Δημοτικού Αστεροσκοπείου στη Σαλαμίνα - Διαδικτυακή Ψηφοφορία

Παράλληλα με τον Δήμο Σαλαμίνας και άλλους φορείς και συλλόγους, αναλάβαμε και εμείς σαν Παρατηρησιακή Αστρονομία Σαλαμίνας ‘’ΑΡΑΤΟΣ’’ μία διαδικτυακή πρωτοβουλία ( μιας και δεν υπήρξε μέχρι τώρα στο διαδίκτυο), για την υλοποίηση της κατασκευής του Δημοτικού Αστεροσκοπείου στη Σαλαμίνα, έργο που έχει εγκριθεί από το 2011. 


Η χώρα μας διανύει μια σφοδρή οικονομική κρίση και η επίτευξη ενός τέτοιου έργου φαντάζει μακρινό και ανέφικτο όνειρο. Όμως παρόλα αυτά η αστρονομική δραστηριότητα στο τομέα-Κατασκευή και αναβάθμιση δημοτικών Αστεροσκοπείων παρουσιάζει άνθιση στη χώρα μας, με τελευταίο παράδειγμα την αναβάθμιση του Δημοτικού τηλεσκοπίου στο Κρυονέρι Κορινθίας. 

Πρόκειται για ένα έργο κόσμημα, το οποίο θα προστεθεί στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας αποδεικνύοντας περίτρανα την διαρκή συμβολή της Σαλαμίνας στον Πολιτισμό σε κάθε εποχή όσο δύσκολη και εάν είναι.

Βοηθήστε και εσείς με την προώθηση της καμπάνιας αυτής στην προσπάθεια του νησιού μας να μετέχει ενεργά στην   Επιστήμη και τον Πολιτισμό και σε αυτό τον τομέα . 

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αυτής μπορεί οποιοσδήποτε φορέας να τα χρησιμοποιήσει για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Ο Σύνδεσμος της ψηφοφορίας : https://secure.avaaz.org/en/petition
/Se_oloys_Dimioyrgia_Dimotikoy_Asteroskopeioy_sti_Salamina/?pv=2&fb_action_ids=956030221085064&fb_action_types=avaaz-org%3Asubscribe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου