Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Κυβερνητική σύσκεψη με την συμμετοχή του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς - Για την Ιστορική Σαλαμίνα

Οι πρόσφατες πρωτοποριακές αρχαιολογικές έρευνες στην Αρχαία κλασσική Σαλαμίνα ( Αμπελάκια) το  ενδιαφέρον της Κυβέρνησης σε συνεργασια με το Διεθνες Ίδρυμα Σαλαμίς  ώστε η Ιστορική Σαλαμίνα να αποτελέσει διεθνές τουριστικό και πολιτιστικό κέντρο , αξιοποιώντας και προβάλλοντας την πολιτιστική κληρονομιά το γεγονός της Ναυμαχίας  καθώς και τις   αναπτυξιακές προτάσεις του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς  βρέθηκαν στο επίκεντρο κυβερνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 18 Ιουλίου 2016 υπό του γραφείου του Υπουργού επικρατείας κ. Παππά και του Μεγάρου Μαξίμου στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη , ο εκπρόσωπος του γενικού διευθυντή του υπουργού επικρατείας Νικος Σταβέρης , ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Γεράσιμος Ζαχαράτος , ο εκπρόσωπος του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πετρόπουλος  Αξ/κός Π.Ν. ο Αντιπεριφερειαρχης Νήσων Τάκης Χατζηπέρος , ο Πρόεδρος Χρήστος Μαριδάκης  ο Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς Κυριάκος Μαριδάκης  Και ο Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιος Φράττης μέλος επίσης του Ιδρύματος.   
Το Διεθνές Ίδρυμα παρέδωσε σε ολα τα κυβερνητικά στελέχη μια αναμνηστική  χειροποίητη εικόνα με την αναπαράσταση της Ναυμαχιας και του ιστορικού τριγώνου της Μελίνας την οποία φιλοτέχνησε ο κ. Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης φίλος του Διεθνούς Ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου