Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Αθώος ο Γιάννης Τσαβαρής για την υπόθεση των υπαλλήλων



Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση, που διήρκεσε μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 18 Ιουλίου,  το Α΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά έκρινε τελικά αθώο τον τ. δήμαρχο Γ. Τσαβαρή για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος, απάτης επί του δικαστηρίου, πλαστογραφίας και ψευδορκίας, για τις οποίες τον είχε κατηγορήσει ο πρ. δήμαρχος Μ. Τραυλός,  αναφορικά με το θέμα των δύο υπαλλήλων του πρ. Δήμου Αμπελακίων, για τις οποίες ο κ. Τσαβαρής επί θητείας του, προκειμένου να εξακολουθήσουν να εργάζονται στον ενιαίο πια  Δήμο Σαλαμίνας, είχε βεβαιώσει πως κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πως είχαν εργασθεί για συνεχές μακρό χρονικό διάστημα στον Δήμο Αμπελακίων. Κατηγορούμενοι μαζί με τον τ. δήμαρχο ήσαν και οι δύο υπάλληλοι αλλά και όλα τα μέλη της τότε Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου (Β. Αστράκος, Γ. Σγούρδας, Ά. Διαμαντίδου και Γ. Γκαβογιάννη), που στήριξαν τους υπαλλήλους.
Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρ. δήμαρχος Β. Αστράκος ζήτησε τη νομική κάλυψη του δήμου και η δήμαρχος δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στη επόμενη Οικονομική Επιτροπή, στη συνεδρίαση της επιτροπής που ακολούθησε αντί να έρθει αυτό το θέμα, ήλθε και ψηφίσθηκε να παράσχει νομική στήριξη ο δήμος στον κ. Τραυλό!

Στην αποψινή πρώτη δήλωσή του μετά την αθωωτική απόφαση, ο Γ. Τσαβαρής τονίζει, μεταξύ άλλων: « Άλλη μια δικαστική απόφαση δίνει χαστούκι σε όλους τους λασπολόγους και συκοφάντες, που τα τρία τελευταία χρόνια είχαν αναγάγει ως μέθοδο «πολιτικής» αντιπαράθεσης απέναντί μου τη λάσπη στον ανεμιστήρα. Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Για άλλη μια φορά η Ελληνική Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων κι έδειξε το δρόμο της απομόνωσης και της περιθωριοποίησης στους κατ΄ επάγγελμα δικομανείς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου