Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Οι Παραλίες του Σαρωνικού είναι Καθαρές! Μήνυση του Δημάρχου Αγκιστρίου στο ΠΑΚΟΕ για εκβιασμό!

Μήνυση κατά του ΠΑΚΟΕ για τις «μετρήσεις» του στα νερά του Αγκιστρίου και του Σαρωνικού κατέθεσε σήμερα ο Δήμαρχος Αγκιστρίου Γιάννης Αθανασίου, ο οποίος εξακολουθεί να συνδέει τη συμπεριφορά του ΠΑΚΟΕ με… οικονομικού τύπου εκβιασμούς!

Συνοδευόμενος και από δικηγόρο του Δήμου Αίγινας, κατέθεσε τη μήνυση παρουσιάζοντας όλη την αλληλογραφία με το ΠΑΚΟΕ και τώρα η αντιπαράθεση αυτή παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης, καθώς οι Δήμοι αντιπαρατάσσουν στα στοιχεία του ΠΑΚΟΕ, τις επίσημες μετρήσεις των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών… που είναι διαφορετικές και δείχνουν ότι το μπάνιο στα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι μια χαρά και οι θάλασσές του καθαρότατες!
Ας δούμε όμως το χρονικό της αντιπαράθεσης, όλες τις ανακοινώσεις και ενστάσεις, αλλά και την άποψη του ΠΑΚΟΕ:


Η ΑΝΑΚΟΙΩΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ
«Το ΠΑΚΟΕ, που δεν είναι δημόσια υπηρεσία, με το 8132/24.6.2016 έγγραφό του γνωστοποίησε στο Δήμαρχο «προγραμματίζει ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις σε δέκα επιλεγμένους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, που έχουν παραλίες με τα καθαρότερα νερά κολύμβησης, σύμφωνα με μετρήσεις» του. Γνωστοποίησε ότι η συμμετοχή του Δήμου θα είναι η διάθεση κατάλληλου χώρου και η οικονομική συμμετοχή 1.200,00 €. Γνωστοποίησε ακόμη ότι επειδή ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων θα κλείσει στο τέλος Ιουνίου, για τις εκδηλώσεις Ιουλίου και επειδή υπάρχει σειρά προτεραιότητας, παρακάλεσε να απαντήσει ο Δήμαρχος μέχρι 29.6.2016.
Απάντηση, βέβαια, θετική δε δόθηκε, αν και στα τηλεφωνήματα ο Δήμαρχος απάντησε ότι δεν περιλαμβάνεται σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό.
Το ΠΑΚΟΕ επανήλθε με νεώτερο, το 8141/6.7.2016 έγγραφό του. Ξέχασε τα περί «καθαρότερα νερά κολύμβησης, σύμφωνα με τις μετρήσεις» του, εντάσσοντας τον Δήμο μας στους «δέκα επιλεγμένους Δήμους» και σε χρόνο μετά την εκπνοή της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής, «διευκρίνισε» ότι η «όποια συνεργασία μας» είναι ανεξάρτητη από το αποτέλεσμα των μετρήσεων θαλασσινού και ανθρώπινης κατανάλωσης νερού. Δηλαδή, οι παραλίες μας «με τα καθαρότερα νερά κολύμβησης» τέθηκαν υπό αμφισβήτηση. Αν είναι δυνατό, θα πραγματοποιούσε εκδήλωση σε νησί με παραλίες που τα νερά τους δεν είναι από τα καθαρότερα.
Το ΠΑΚΟΕ δεν είναι αρμόδιο για ελέγχους των νερών (θαλασσινού και ποσίμου). Αρμόδια είναι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, Κοιν. Μέριμνας, Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Νήσων. Και αυτή, με το 1901/2016 έγγραφο της, γνωστοποίησε στο Δήμο μας ότι, ύστερα από δειγματοληψία θαλασσινού νερού, που πραγματοποίησαν Επόπτες Δημόσιας Υγείας της Υπηρεσίας τους στις 16.6.2016, λαμβάνοντας οκτώ (8) δείγματα από ισάριθμες ακτές του νησιού μας, «τα αποτελέσματα των εξετασθέντων μικροβιολογικών παραμέτρων βρέθηκαν εντός των ορίων που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία». Όσον αφορά το πόσιμο νερό, με το 1289/10.5.2016 έγγραφο της πληροφόρησε ότι το σύνολο των ληφθέντων δειγμάτων πόσιμου νερού πληροί τους όρους της κειμένης νομοθεσίας ως προς τις εξετασθείσες χημικές παραμέτρους.
Σήμερα θα επιδοθεί εξώδικη δήλωση του Δήμου μας στο ΠΑΚΟΕ. Ο Δήμος θα ασκήσει εναντίον του και τα ένδικα μέσα.
Χαρείτε τα νερά της θάλασσάς μας. Πιέστε το νερό μας. Είναι απαλλαγμένα από μικροβιολογικές και χημικές παραμέτρους.
Διαβάστε την εξώδικη δήλωσή μας και τα έγγραφα της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, τα 1901 και 1289/2016, που καταχωρήθηκαν στο πρωτόκολλο του Δήμου μας, λαμβάνοντας αριθμό 1757/11.7.2016 και 1126/20.5.2016.
Αποκρούστε κάθε επιζήμια επίθεση στο όμορφο νησί μας. Υπερασπιστείτε την ομορφιά του. Έχετε εμπιστοσύνη στη Δημοτική Αρχή».
Η ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΚΟΕ
«Του «ΔΗΜΟΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ», που εδρεύει στο ομώνυμο νησί κι’ εκπροσωπείται νόμιμα από το Δήμαρχό του
ΠΡΟΣ
Το «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ», που εδρεύει στην Αθήνα κι’ εκπροσωπείται νόμιμα (λεωφ. Αλεξάνδρας¬¬ αρ. 28)
_______________________
Α) Προηγήθηκαν τα έγγραφά σας προς εμένα:
α.1. Το 8132/24.6.2016 – γνωστοποίηση στο Δήμαρχο ότι προγραμματίζετε «ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις σε δέκα επιλεγμένους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής που έχουν παραλίες με τα καθαρότερα νερά κολύμβησης, σύμφωνα με τις μετρήσεις» σας. Ζητήσατε την οικονομική συμμετοχή μας σε ποσοστό 15% στο συνολικό κόστος των 8.000,00 €, δηλαδή 1.200,00 €.
α.2. Το έγγραφό σας κλείνει με την αναφορά ότι μ’ επιλέξατε με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια «για την καταλληλότητα των νερών κολύμβησης», καλώντας με να σας απαντήσω, αν θα συμμετάσχω ή όχι, αν, δηλαδή, θα διαθέσω ή όχι το ποσό των 1.200,00 €, μέχρι 29.6.2016.
β. Δεν ανταποκρίθηκα στην πρόσκλησή σας, με αποτέλεσμα να αποστείλετε στο Δήμαρχο το 8141/6.7.2016 έγγραφό σας – επισημαίνετε, μετά τον καταληκτικό χρόνο (29.6.2016) δήλωσης συμμετοχής, ότι η όποια συνεργασία μας «είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από τα αποτελέσματα των μετρήσεων στις θαλάσσιες περιοχές» μου «και στα δείγματα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης του ΠΑΚΟΕ». Δεν είναι δύσκολη η αποκωδικοποίηση του εγγράφου αυτού.
γ. Την επομένη, 8.7.2016, αφού δεν θορυβήθηκα από το πιο πάνω έγγραφό σας, προβήκατε στην βαρύγδουπη 13σέλιδη ανάρτηση στον ιστότοπό σας, http://www.pakoe.gr: ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΑΙΓΙΝΑ ΚΑΙ ΑΓΚΙΣΤΡΙ (σελ. 1) (…). Τι έδειξαν τα αποτελέσματα στα νερά κολύμβησης και στο πόσιμο νερό σε Αίγινα και Αγκίστρι. Στα νησιά αυτά πραγματοποιήθηκαν μικροβιολογικές αναλύσεις σε σύνολο 16 σημείων. Από αυτές τις παραλίες οι 10 κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμβηση και οι 6 κατάλληλες (…). Στο Αγκίστρι έγινε δειγματοληψία από ένα σημείο στο οποίο το νερό βρέθηκε κατάλληλο προς πόση (σελ. 4) (…). Πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες θαλασσινού και πόσιμου νερού στις 26 Ιουνίου 2016 στην Αίγινα και το Αγκίστρι (στο 8132/24.6.2016 έγγραφό σας γίνεται λόγος για επιλεγμένους Δήμους «με τα καθαρότερα νερά κολύμβησης») (σελ.5).
Β) Σας καλούμε αμέσως, μόλις σας επιδοθεί το έγγραφο αυτό, να το αναρτήσετε ως αποκαταστατικό της πραγματικότητας λόγο μου, κατεβάζοντας τον αναληθή. Είναι το πρώτο που οφείλετε να πράξετε. Αντιλαμβάνεστε ότι διαμαρτύρομαι έντονα για την ανάρτηση του αναληθούς κειμένου σας, που συνιστά ψευδείς ειδήσεις. Και βέβαια, θα προσφύγω στα ένδικα μέσα. Δεν μπορεί να είστε τιμητές και ελεγκτές, πολύ περισσότερο όταν:
α.1. Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, Κοιν. Μέριμνας, Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικού Ελέγχου – τμήμα Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, με το 1901/2016 έγγραφό της, προς εμένα, που έλαβε αρ. πρ. 1757/11.7.2016, μου γνωστοποίησε τα «Αποτελέσματα μικροβιολογικής ανάλυσης δειγμάτων θαλασσινού νερού από ακτές κολύμβησης του Δήμου Αγκιστρίου». Πρόκειται για τα αποτελέσματα δειγματοληψίας θαλασσινού νερού που πραγματοποίησαν Επόπτες Δημόσιας Υγείας της Υπηρεσίας τους στις 16.6.2016, λαμβάνοντας οκτώ (8) δείγματα από τις ακόλουθες ακτές κολύμβησης του Δήμου Αγκιστρίου:
1. Μεγαλοχώρι – αριστερό άκρο ακτής
2. Μεγαλοχώρι – δεξιό άκρο ακτής
3. Δραγονέρα
4. Απόνησος
5. Χαλικιάδα
6. Σκληρή
7. Σκάλα – αριστερό άκρο ακτής
8. Σκάλα – δεξιό άκρο ακτής
α.2. Γνωστοποίησε ότι «τα αποτελέσματα των εξετασθέντων μικροβιολογικών παραμέτρων βρέθηκαν εντός των ορίων που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία».
β. Η ίδια υπηρεσία, με το 1289/14.5.2016 έγγραφό της, γνωστοποίησε ότι ύστερα από δειγματοληψία νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, που πραγματοποίησαν αρμόδιοι υπάλληλοι της Υπηρεσίας τους στις 13.4.2016, στα πλαίσια της εποπτικής παρακολούθησης της ποιότητας πόσιμου νερού, το σύνολο των πέντε (5) δειγμάτων πόσιμου νερού, που λήφθηκαν από σημεία του δικτύου ύδρευσης του Δήμου μας, «πληροί τους όρους της κειμένης νομοθεσίας ως προς τις εξετασθείσες χημικές παραμέτρους».
Σημείωση: Από την εγκύκλιο Γ12/οικ.31327/28.4.2016 του Υπουργείου Υγείας προκύπτει ότι ο έλεγχος των δειγμάτων θαλασσίου και πόσιμου νερού είναι αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειών. Είναι ζήτημα δημοσίου συμφέροντος και ως κρατική αρμοδιότητα ασκείται μόνο από νομοθετημένα όργανα της διοίκησης – κεντρικής, περιφερειακής. Πάντως, η διασπορά με οποιονδήποτε τρόπο ψευδών ειδήσεων ή φημών ικανών να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες είναι ποινικό αδίκημα.
Με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σ’ αυτό που απευθύνεται, για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, το οποίο καλείται να αναρτήσει στον ιστότοπό του το κείμενο τούτο και τα 1901/2016 και 1289/2016 έγγραφα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Κοιν. Μέριμνας, Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Νήσων – Τμήμα Υγειονομικού & Περιβαλλοντικού Ελέγχου.
Αγκίστρι 11 Ιουλίου 2016
Ο Δήμαρχος»
ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΟ ΠΑΚΟΕ
Το ΠΑΚΟΕ, απαντώντας στην ιστοσελίδα Aftodioikisi.gr, αρνείται τις αποδιδόμενες σε αυτό κατηγορίες και, μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Διαβάζοντας το δημοσίευμα σας της 12-07-2016 το οποίο μας εξέπληξε, γιατί δίχως τη θέση και άποψη του ΠΑΚΟΕ- δεν φιλοξενήσατε ούτε την έρευνα για την Αίγινα και το Αγκίστρι -που εθελοντικά και αφιλοκερδώς πραγματοποίησε το ΠΑΚΟΕ στις 26/06/2016.
Επειδή όλα όσα αναφέρονται στο «εξώδικο» και στην ανακοίνωση του Δημάρχου Αγκιστρίου, είναι ψευδή και συκοφαντικά, σας παραθέτουμε αφενός την αλληλογραφία αλλά και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε με τον συγκεκριμένο Δήμαρχο (είναι όλες καταγεγραμμένες) ούτως ώστε, εάν πραγματικά υπηρετείτε» την δημοσιογραφία να τα αναρτήσετε, όπως κάνατε και με τον Δήμαρχο.
Συγκεκριμένα :
Στις 24/06/2016 Ο Δήμαρχος παραλαμβάνει το με αρ.πρωτοκόλλου 8132 έγγραφο (συνημμένο) στο οποίο του προτείνεται να οργανωθεί μια ενημερωτική –ψυχαγωγική εκδήλωση με μια οικονομική συμμετοχή των 1.200€ σε σύνολο 8.000€ του κόστους της εκδήλωσης.
Στις 25/06/2016 επικοινωνεί ο Πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ με το Δήμαρχο και ο δεύτερος τον ενημερώνει ότι αδυνατεί να συμμετέχει οικονομικά στην προαναφερόμενη εκδήλωση και συνεννοούνται ότι στις 26/06/2016 θα πάει συνεργείο του ΠΑΚΟΕ να κάνει δειγματοληψίες σε παραλίες και στο πόσιμο νερό στο Αγκίστρι. Στην καταγεγραμμένη αυτή συνομιλία τονίζεται στο
Δήμαρχο από τον Πρόεδρο του ΠΑΚΟΕ ότι δεν συνδυάζεται η εκδήλωση με τ’ αποτελέσματα των αναλύσεων στο νησί, πράγμα που έγινε και εγγράφως στις 06/07/2016 (συνημμένο).
Όταν βγήκε το Δελτίο Τύπου (συνημμένο) του ΠΑΚΟΕ (157/07-07-2016) και δημοσιεύθηκε σε 28 ΜΜΕ (έντυπα και διαδικτυακά), τότε ο Δήμαρχος πήρε τηλέφωνο και απειλούσε τον Πρόεδρο του ΠΑΚΟΕ κο Χριστοδουλάκη.
5 «καυτά» ερωτήματα
Το ΠΑΚΟΕ (www.pakoe.gr) που λειτουργεί εδώ και 37 χρόνια, κάθε χρόνο πραγματοποιεί μετρήσεις στα πιστοποιημένα εργαστήρια του για την καθαρότητα των νερών κολύμβησης, σε Δήμους της – πέντε (5) καυτά ερωτήματα:
a) Υπάρχει αποχετευτικό σύστημα και βιολογικός καθαρισμός στο νησί και για αυτό καταλήγουν όλοι οι … απορροφητικοί βόθροι στην θάλασσα ;
b) Το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης που από τις αναλύσεις του ΠΑΚΟΕ δεν έχει κανένα μικροβιολογικό πρόβλημα, γιατί ο Δήμαρχος επικαλείται τις χημικές αναλύσεις ;
c) Ο Δήμαρχος ψεύδεται, επικαλούμενος τα αποτελέσματα των αναλύσεων του Υπουργείου που έλαβε γνώση μόλις στις 11/07/2016, δηλαδή μετά το Δελτίο Τύπου του ΠΑΚΟΕ 07/07/2016 ενώ οι υπηρεσίες … το γνώριζαν από τις 23/06/2016.Γιατί Δήμαρχε το αποσιωπήσατε μέχρι τις 11/07/2016;
d) Ενημερώσατε τους κατοίκους του Δήμου σας, ποια κατάσταση επικρατεί στην αποχέτευση στο νησί για την αποχέτευση την ύδρευση και στα σκουπίδια ;
e) Εάν μπορεί ο Δήμαρχος και σεις να μας αναλύσετε με στοιχεία στην προκειμένη περίπτωση ποιος είναι ο «εκβιαζόμενος» και ποιος είναι ο «εκβιαστής»;»
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΔΡΑΣ

Ο Δήμαρχος Ύδρας Γ. Κουκουδάκης, σημειώνει σε προσωπική του ανάρτηση:
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ
Σχετικά με τον θόρυβο που έχει αδίκως δημιουργηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ποιότητα του πόσιμου νερού και των νερών των ακτών μας καθώς και των ακτών των γειτονικών νησιών (Πόρου, Αιγίνης, Αγκιστρίου και Σπετσών) εξαιτίας του δελτίου τύπου του ΠΑΚΟΕ, για την αποκατάσταση της αλήθειας έχω να πω τ’ ακόλουθα.
Το ΠΑΚΟΕ δεν είναι αρμόδιο για επίσημους ελέγχους νερών (θαλασσινού και ποσίμου). Αρμόδια είναι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας, Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Νήσων. Η εν λόγω υπηρεσία με το υπ΄αριθμ. πρωτ. 1967- 08/07/2016 έγγραφό της γνωστοποίησε στο Δήμο μας ότι ύστερα από δειγματοληψία θαλασσινού νερού που πραγματοποίησαν Επόπτες Δημόσιας Υγείας από πέντε ακτές κολύμβησης της Ύδρας στις 23/06/2016 (Βλυχός, Καμίνι, Αυλάκι, Σπηλιά, Μανδράκι), τα αποτελέσματα των εξετασθέντων μικροβιολογικών παραμέτρων βρέθηκαν εντός των ορίων που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία.
Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει επίσης με την ποιότητα του πόσιμου νερού στο Νησί μας για τον έλεγχο της οποίας πραγματοποιούνται μηνιαίοι έλεγχοι. Αυτό προκύπτει και από το πιο πρόσφατο πιστοποιητικό (16-0532-006-0940-01) της εταιρείας «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.) το οποίο εκδόθηκε στις 20/06/2016.
Ο Δήμος μας θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Πόρος: Αντιδρά ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος
«ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ.Π. ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΥΔΑΤΩΝ
Το Δ.Σ του Ε.Ε.Σ.Π. έγινε δέκτης της αγωνίας δεκάδων επαγγελματιών του Πόρου για τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με έρευνα του ιδιωτικού «Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών – ΠΑΚΟΕ» για τη ποιότητα του πόσιμου νερού και των ακτών κολύμβησης στο νησί. Για το λόγο αυτό και με γνώμονα την προστασία της Φήμης των θιγόμενων επιχειρήσεων αλλά και του νησιού γενικότερα, καθώς και με έντονο προβληματισμό για ενδεχόμενο ζήτημα Δημόσιας Υγείας, προβήκαμε στις εξής ενέργειες:
1. Αποστείλαμε τη Τετάρτη 13/7 κατεπείγον έγγραφο στον Δήμο Πόρου, αναφέροντας το πρόβλημα και ζητώντας ενημέρωση σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση της ποιότητας του πόσιμου νερού και των υδάτων κολύμβησης. Για το λόγο αυτό προτείναμε τη διενέργεια επίσημων ελέγχων από τις Αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες, ώστε σε περίπτωση που υπάρχει πράγματι πρόβλημα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση αντιμετώπιση του, ενώ παράλληλα να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση του κοινού για την προστασία της υγείας κατοίκων και επισκεπτών και μετά να αναζητηθούν ευθύνες.
Σε περίπτωση που απο τους επίσημους ελέγχους που δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα, θέσαμε στην διάθεση του Δημάρχου, την αποφασιστικότητα μας για ανάληψη κοινών νομικών ενεργειών, κατά όσων προκαλούν ζημιά στον Τουρισμό του Πόρου.
2. Επικοινωνήσαμε με τους Εμπορικούς-Επαγγελματικούς Συλλόγους της Αίγινας, του Αγκιστρίου και των Σπετσών, για κοινή αντιμετώπιση του ζητήματος, μιας και το ζήτημα των αποτελεσματων από τους ελέγχους του ΠΑΚΟΕ, επηρεάζει ολόκληρο τον Αργοσαρωνικό. Όλοι οι εκπρόσωποι των παραπάνω Φορέων, εξέφρασαν την βούληση τους για ουσιαστική διερεύνηση του ζητήματος με συντονισμένες ενέργειες και αποκλειστικούς στόχους την προστασία της Δημόσιας Υγείας και τη προάσπιση του Τουριστικού Προιόντος του Αργοσαρωνικού.
Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να υπάρξει άμεσα επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο Πόρου για το ζήτημα – ειδικά της καταλληλότητας του πόσιμου νερού – γιατί κάθε ημέρα που περνά, προκαλείται μεγαλύτερη δυσφήμιση στο μοναδικό πλεονέκτημα που μας έμεινε: τον Τουρισμό, αλλά και αυξάνεται η αγωνία των πολιτών για την ποιότητα του πόσιμου νερού μας.
Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε να ζητήσουμε την έλευση αρμόδιων Κρατικών Φορέων για αξιόπιστους ελέγχους στο πόσιμο νερό και τα θαλάσσια ύδατα του νησιού μας».
πηγή:limani24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου