Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΑ



Στην ημερίδα με θέμα «Βελτιώνουμε το εισόδημα και την απασχόληση, αξιοποιώντας την αγροτική μας γη», μίλησε ο  κος Σπύρος Σπυρίδων την Κυριακή 10/07/2016.
Την ημερίδα συνδιοργάνωσε ο διακρατικός σύνδεσμος «Εύξεινη Πόλη», στην οποία ο κος Σπυρίδων είναι πρόεδρος και ο Δήμος Μεσολογγίου με επιμέλεια του Δημάρχου κου Καραπάνου.
 Το θέμα ήταν η ανάδειξη  των οικονομικών πλεονεκτημάτων από την καλλιέργεια και την μεταποίηση αρωματικών φυτών, καθώς και της ελαιοκομίας.
 Ειδικοί ομιλητές για τα θέματα αυτά ήταν:

Η Δρ Μαλούπα Ελένη, Γεωπόνος – Ερευνήτρια – Διευθύντρια της ΕΛΓΟ, ο επίκουρος καθηγητής της ΑΣ.ΠΡΙ.ΤΕ κος Ανδρέας Οικονόμου, ο Γεωπόνος- ερευνητής- Συγγραφέας κος Γεώργιος Κωστελένος  και ο Δρ της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ  κος Χρήστος Λάκης.
 “Η μάχη στον πρωτογενή τομέα θα δοθεί στην ποιότητα των παραγομένων προϊόντων μας, στην καινοτομία και στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, που μας χάρισε απλόχερα η φύση.   Τα ελληνικά αρωματικά φυτά και η πληθώρα των παρασκευασμάτων που προκείπτουν από αυτά  (ιατρικά, καλλυντικά κ.α.) μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά το αγροτικό εισόδημα και να δημιουργήσουν ανταγωνιστική εξωστρέφεια, τόσο στον πρωτογενή τομέα, όσο και στην μεταποίηση”  δήλωσε κατά την λήξη του συνεδρίου ο κος Σπυρίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου