Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΗΣΥΧΑΖΟΥΝ, ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ



Πολλά «μικρά» γεγονότα φτιάχνουν όλα μαζί την ιστορία ενός τόπου, μιας χώρας, ενός λαού. Ένα από αυτά τα «μικρά» αναδείχθηκε την Κυριακή 6 Ιουνίου στην Σαλαμίνα. Η λησμονημένη αλλά ένδοξη ιστορία του «Κουταλιανού» βγήκε στην επιφάνεια και τιμήθηκε, όπως της έπρεπε…
Μετά την δοξολογία, στα αποκαλυπτήρια του μνημείου του ήρωα Ευάγγελου Λουκά (Κουταλιανού), όπου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου κ. Χ. Φωκαΐδης, ο Αναπλ. Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας κ. Δ. Βίτσας, Βουλευτές αλλά και πλήθος επισήμων από την Κύπρο, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη κ. Ρένας Δούρου και τόνισε μεταξύ άλλων : «Ο Κουταλιανός έκανε ότι έκανε χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς να προσδοκά σε οφέλη. Έκανε αυτά που του υπαγόρευσε η καρδιά του.

Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος, μεταφορά πατριωτών στη Μέση Ανατολή.
Απελευθερωτικός αγώνας της Κύπρου, μεταφορά πυρομαχικών στους αγωνιστές της ΕΟΚΑ.
Ελλάδα και Κύπρος ήταν για αυτόν ένα, αδιάσπαστη ενότητα όπως είναι πάντα, χιλιετίες τώρα. Χαιρετίσουμε τους αδερφούς Κυπρίους που βρίσκονται εδώ, για να τιμήσουν, με τον πιο επίσημο τρόπο, τον δικό μας και δικό τους ήρωα. Έναν ήρωα που παίρνει έτσι την θέση του στο πάνθεον των μαρτύρων-ηρώων, του Αυξεντίου, του Παλικαρίδη, του Ισαάκ Ισαάκ κλπ. Τιμή μας που υπήρξε, τιμή μας που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Σε ένα μνημείο που θα πρέπει να γίνει φάρος ανάμνησης, αλλά και έμπνευσης για τους νέους ανθρώπους».
Στεφάνια κατέθεσαν μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου κ. Φωκαΐδης, ο Αναπλ. Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας κ. Βίτσας, οι Δήμαρχοι Πάφου, Αμμοχώστου και ο Κοινοτάρχης Χλώρακας από Κύπρο αλλά και πλήθος επισήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου