Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Επίσκεψη στο Κέντρο Επεξεργασίας λυμάτων στη Ψυττάλεια



Επίσκεψη στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στη Ψυττάλεια πραγματοποίησε, σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, μαζί με τον Δήμαρχο Περάματος Γ. Λαγουδάκη, τον Αντιδήμαρχο Κορυδαλλού Γ. Μακρινό, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Γ. Ανδρεαδάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ειρ. Μεταξά και Π. Τουτουτζή και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Η επίσκεψη έγινε δεδομένης της ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας του ΚΕΛ, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και στον κόσμο και πλέον δεν πρέπει και δεν μπορεί να δεχθεί παραπάνω φορτία λυμάτων. 

Στη διάρκεια της ενημέρωσης, στην οποία παρίστατο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γ. Μπενίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες της εταιρείας, συζητήθηκε η ανάγκη της διαρκούς βελτίωσης και του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων μέρος της οποίας αποτελεί η λειτουργία τριτοβάθμιου καθαρισμού των λυμάτων.
Με την αναβάθμιση των δυνατοτήτων επεξεργασίας λυμάτων θα υπάρξει πλήρης καθαρισμός του παραγόμενου νερού που θα βελτιώσει το ήδη αναγεννημένο θαλάσσιο περιβάλλον. Ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις  για αξιοποίηση του παραγόμενου νερού σε άλλες χρήσεις. 
Επίσης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων δυσοσμίας που κατά περιόδους εμφανίζονται στην ευρύτερη περιοχή και την επεξεργασία των βιομηχανικών αποβλήτων του Λεκανοπεδίου.
Για τα θέματα αυτά τα οποία είχαν τεθεί πρόσφατα από την Π.Ε Πειραιά από την ΕΥΔΑΠ γνωστοποιήθηκε σήμερα ότι οι αναγκαίες μελέτες βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης και τους επόμενους μήνες σταδιακά θα αρχίσει η κατασκευή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου