Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΣΤΟ ΝΟ13 Ο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟ DRAFT ΤΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ!

Ο Γιώργος Παπαγιάννης έγραψε ιστορία, αφού επιλέχθηκε στο Νο13 από τους Sacramento Kings, προσφέροντάς μία (ακόμα) σπουδαία διάκριση στο Ελληνικό μπάσκετ. Ο διεθνής σέντερ έγινε έτσι το ψηλότερο pick στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ, ξεπερνώντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Παράλληλα, έδωσε συνέχεια στην παράδοση που χτίζει το Ελληνικό μπάσκετ, αφού αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που ακούστηκε το όνομα Έλληνα παίκτη στην διαδικασία του Draft!

 Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν θα πάει κατευθείαν στο ΝΒΑ ο Παπαγιάννης ή αν θα μείνει στην Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό. Μία δύσκολη απόφαση, στην οποία πάντως ενδέχεται να παίξει ρόλο το γεγονός ότι οι Kings διαθέτουν ήδη τρεις σέντερ: Τους DeMarcus Cousins, Willie Cauley-Stein (Νο6 στο περσινό ντραφτ) και Κώστα Κουφό.

Από εκεί και πέρα, εντυπωσιακό ήταν και το γεγονός ότι επιλέχθηκαν 14 International παίκτες στον πρώτο γύρο του ντραφτ (παίκτες δηλαδή που δεν γεννήθηκαν στις ΗΠΑ) επίδοση-ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ! Εννέα από αυτούς μάλιστα ήταν Ευρωπαίοι, με τους Ben Simmons (Αυστραλός, Νο1), Jakob Poeltl (Αυστριακός, Νο 9) και Domantas Sabonis (Λιθουανός – No11) να λογίζονται από τους Αμερικανούς ως παίκτες Κολεγίων και όχι ως Intenational παίκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου