Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Έλεγχοι στην αγορά εν όψει εορτών του Πάσχα



Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην κεντρική αγορά αλλά και στις τοπικές αγορές των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά εν όψει των εορτών του Πάσχα, λόγω και της παραδοσιακά αυξημένης κίνησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια υγειονομικού- κτηνιατρικού ελέγχου σε ψυκτική αποθήκη, στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πειραιά προχώρησαν στη κατάσχεση κατεψυγμένων παραπροϊόντων αρνιών προέλευσης Ισπανίας συνολικού βάρους 639 κιλών, που κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση.
Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές εντόπισαν και κατέσχεσαν 115 χαρτοκιβώτια με κατεψυγμένες μπόλιες αρνιών Ισπανίας συνολικού βάρους 639 κιλών, λόγω λήξης του ορίου συντήρησής τους (02/2016).

Τα κατασχεθέντα προϊόντα αποσύρθηκαν από την αγορά και θα καταστραφούν σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.
Παράλληλα, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πειραιά έστειλε ενημερωτικό έγγραφο προς Ενώσεις Κρεοπωλών, με χρήσιμες επισημάνσεις εν όψει των εορτών του Πάσχα, μεταξύ των οποίων αναφέρονται τα εξής:
·        Όλα τα σφάγια αμνοεριφίων πρέπει να προέρχονται από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις σφαγής και να φέρουν ευανάγνωστη τη σήμανση καταλληλότητας (ωοειδή σφραγίδα).
·        Τα σφάγια αμνοεριφίων που εκτράφηκαν στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες της Ευρώπης και έχουν σφαγεί στη χώρα μας και φέρουν ωοειδή σφραγίδα χρήματος «λαμπρό κυανού» και παραλληλόγραμμη σφραγίδα ιδίου χρώματος με το όνομα της χώρας προέλευσης π.χ. «ΕΛΛΑΣ», «ΡΟΥΜΑΝΙΑ»….
·        Τα σφάγια αμνοεριφίων που έχουν σφαγεί σε άλλη κοινοτική χώρα και διακινούνται στη χώρα μας φέρουν επίσης την ωοειδή σφραγίδα σήμανσης με το χρώμα της επιλογής της κοινοτικής χώρας και τα χαρακτηριστικά στοιχεία που εφαρμόζονται στη χώρα σφαγής τους.
·        Τα σφάγια που προέρχονται από τρίτες χώρες, π.χ. «FYROM» φέρουν σφραγίδα σήμανσης χρώματος «καστανό», αναγράφεται η χώρα προέλευσης και ο κωδικός της εγκατάστασης.
·        Τα παραπροϊόντα που προέρχονται από τα σφαγεία πρέπει να είναι σε κατάλληλη συσκευασία με το σήμα αναγνώρισης του σφαγείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου