Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.



 ΖΕΥΞΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ – ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ, ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΤΩΝ ΦΕΡΥΜΠΩΤ 
Η ζεύξη δεν γίνεται για το καλό της Σαλαμίνας, αλλά μελλοντικά μετατρέπει το νησί σε πέρασμα της εθνικής οδού. Ποιον συμφέρει, και ποιος θα χρηματοδοτήσει αυτό το έργο; 
Είναι ολοφάνερο ότι ο προτεινόμενος σχεδιασμός δε γίνεται για το συμφέρον μας, αλλά για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων. Ουσιαστικά βάζει σε εφαρμογή τον παλιό σχεδιασμό για διπλή ζεύξη Περάματος-Παλουκίων και Φανερωμένης-Μεγάρων, φορτώνοντας μας μάλιστα με τα διόδια του αναδόχου μεγαλοεργολάβου κατασκευαστή. 

Η ζεύξη με αυτοκινητόδρομο θα προσφέρει μια συντόμευση λίγων λεπτών στη διαδρομή, θα έχει όμως πολύ βαρύ αντάλλαγμα για τη Σαλαμίνα. Θα την κάνει κομμάτι της εθνικής οδού, με καθημερινή όχληση από θόρυβο και καυσαέρια, προσθέτοντας έναν ακόμη ρυπογόνο παράγοντα μετά την Ψυτάλλεια, τη Ρεβυθούσα, τα ναυπηγεία, τις ιχθυοκαλλιέργειες, κλπ.Θα αλλάξει οριστικά το περιβάλλον, αλλοιώνοντας το τοπίο του νησιού, που είναι το μεγάλο του πλεονέκτημα και μετατρέποντάς το σε ένα ακόμη πυκνοδομημένο προάστιο όπως το Πέραμα, η Δραπετσώνα , το Κερατσίνι.

Επειδή δε θέλουμε αυτή την εξέλιξη, λέμε ΟΧΙ στη ζεύξη με αυτοκινητόδρομο.

Ζητάμε ηπιότερες λύσεις, φιλικές προς το περιβάλλον και τους πολίτες. Σύνδεση με μέσο σταθερής τροχιάς, Μετρό ή Τραμ . Καλύτερες συγκοινωνίες εντός της Σαλαμίνας. Για την εξυπηρέτηση των μετακινούμενων πολιτών και την αποφυγή της περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

Παράλληλα θέλουμε να σταματήσει η απαράδεκτη εκμετάλλευση από τις κοινοπραξίες των φεριμπότ,

και των μικρών σκαφών για πέραμα και Πειραιά.

Απαιτούμε και δεσμευόμαστε ότι θα διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις : σημαντικές μειώσεις τιμών για τους επιβάτες (εκπτωτικές κάρτες, δεσμίδες εισιτηρίων κλπ.), δωρεάν μεταφορά ανέργων – μαθητών – ΑΜΕΑ, μέριμνα για όσους αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στα σαλόνια (ανελκυστήρες ή κλειστούς χώρους στο πάρκινγκ), καθαριότητα (ιδιαίτερα στις άθλιες τουαλέτες), ευγένεια, ακρίβεια στην εκτέλεση δρομολογίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου