Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Δήλωση της Εύης Καρακώστα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας



Η φετινή 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα  της Γυναίκας ας αποτελέσει το  εφαλτήριο για νέους διεκδικητικούς  αγώνες για την εξάλειψη της ανισότητας των δυο φύλων.
Την είπαν σουφραζέττα, την είπαν αντάρτισσα…την είπαν Ηρώ και Λέλα… μάνα, γυναίκα κι αδερφή… την είπαν μισό του ουρανού… σήμερα τη λένε πρόσφυγα κι είναι στη χώρα μας.
Η όποια βελτίωση των συνθηκών στην εργασία, στη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά, στη συμμετοχή μας στην εκπαίδευση προέκυψε κάτω από διαρκείς κι ανυποχώρητους αγώνες. Η σημερινή πάλη για τα δικαιώματα μας συνεχίζει να στρέφεται ενάντια στον κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό των γυναικών, ενάντια στην έμφυλη βία, στις διακρίσεις και στις ανισότητες που έχουν ενταθεί στις συνθήκες οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας. 


Η σημερινή γιορτή δεν μπορεί να μην είναι αφιερωμένη σε όλες αυτές τις γυναίκες που αγωνίστηκαν για την εξάλειψη των ανισοτήτων και των διακρίσεων σε βάρος τους και δεν μπορεί να μην αφορά και να αναδεικνύει τον ρόλο των χιλιάδων γυναικών εθελοντριών που καθημερινά δείχνουν τα φιλόξενα και αλληλέγγυα αισθήματά τους  απέναντι στα θύματα της προσφυγικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου