Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Το αποτέλεσμα του «Δημοψηφίσματος» που δυστυχώς ανακοινώθηκε, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα



Μετά την ανεπίτρεπτη κατάσταση η οποία επικράτησε την ημέρα του «Δημοψηφίσματος» χωρίς να υπάρχουν τα στοιχειώδη μέτρα που θα διαφυλάξουν το αδιάβλητο του αποτελέσματος, όπως θα έκανε ένας Εξωραϊστικός Σύλλογος, μετά την παραδοχή από την Δημοτική Αρχή, ότι υπάρχουν άτομα που διπλοψήφισαν, περίμενα ένα συγνώμη από την Δημοτική αρχή και επίσημη ακύρωση της διαδικασίας. Το ένα λάθος δυστυχώς διαδέχεται άλλο μεγαλύτερο. Η ανακοίνωση του αποτελέσματος εκθέτει ακόμη περισσότερο την Δημοτική αρχή παρουσιάζοντας ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Ευρισκόμενος στο Κοινοτικό κατάστημα Αιαντείου από το πρωϊ μέχρι την τελική καταμέτρηση το βράδυ, δικαιούμαι να ρωτήσω. Υπάρχουν άτομα τα οποία διπλοψήφισαν και στο Αιάντειο και ποια είναι; Έχετε υποχρέωση πλέον μετά από την ανακοίνωση του αποτελέσματος να αναφέρετε τα ονόματα όλα, αφού πρωτίστως καταθέσετε τα τετράδια που γράφατε τα ονόματα, που δεν είχατε τη στοιχειώδη ευαισθησία να παίρνετε υπογραφές από τους ψηφίσαντες, κάνοντας περισσότερο διάτρητη την διαδικασία.

Στη καταμέτρηση των ψήφων στο Αιάντειο στείλατε την δικηγόρο κα Κατερίνα Βιλλιώτη η οποία με άψογο τρόπο μέτρησε και έβγαλε αποτέλεσμα. Άραγε δεν μπορούσαν εθελοντές δικηγόροι όπως η κα Βιλλιώτη να διαφυλάξουν και κατά την διάρκεια της ημέρας με την παρουσία τους το αδιάβλητο και το κύρος των εκλογών; Ποιο νομικό κόλλημα υπήρχε να το κάνετε;
Ποιο νομικό κόλλημα υπήρχε να βάλετε εφορευτική επιτροπή ανά κάλπη και με παρουσία δικηγόρου να ελέγχετε η κατάσταση; Στο χάος που επικράτησε στην αίθουσα Δημήτρη Μπόγρη  που όπως λέτε υπήρχαν δικηγόροι, ποιοι είναι αυτοί και με τι τρόπο διαφύλαξαν το αδιάβλητο των εκλογών;
Στο Αιάντειο λοιπόν ψήφισαν 553 άτομα. ΟΧΙ ψήφισαν 399 Ναι 145 άκυρα 9.
Σας ρωτώ λοιπόν εάν στο Αιάντειο διπλοψήφισαν και ποια είναι τα ονόματα;  Ποιοι είναι αυτοί που ψήφισαν και στο Αιάντειο και στην Κούλουρη.; Εάν υπάρχουν γιατί δεν αφαιρέσατε τα ονόματα αυτά από το τελικό αποτέλεσμα; Εάν δεν υπάρχουν πάλι να μας το πείτε.
Καταγγέλλω λοιπόν ότι το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Την ύστατη στιγμή περίμενα από την Δημοτική Αρχή  να πρυτανεύσει η σύνεση και να ακυρώσει την διάτρητη από παντού διαδικασία η οποία έγινε και εκθέτει όλους. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Η ακύρωση της διαδικασίας ήταν πράξη πολιτικού θάρρους και θα είχε την ανάλογη εκτίμηση  από την κοινωνία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου