Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Γ.Τσαβαρής: "Θλιβερή συνέχεια από την Δήμαρχο Σαλαμίνας και οδυνηρό ξεκίνημα για την νέα Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου"



Αγαπητοί συμπολίτες,
Κληθήκαμε σήμερα από το γραφείο της νεοεκλεγείσας Προέδρου, ύστερα από τηλεφωνική πρόσκληση, τρεις ώρες πριν την συνεδρίαση, σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης δε, δεν υπήρχαν οι απαραίτητες εισηγήσεις των προς συζήτηση θεμάτων, προκειμένου να συζητηθούν και ληφθούν αποφάσεις επ’ αυτών.
Ανάμεσα στα αρνητικά ρεκόρ της Δημάρχου Σαλαμίνας είναι και αυτό των έκτακτων συνεδριάσεων τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και  της Οικονομικής Επιτροπής της οποίας και προεδρεύει.

Όπως αναφέρει  και η πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στην δήλωση παραίτησης – ανεξαρτητοποίησης της «η συντριπτική πλειοψηφία των έργων και προμηθειών γίνονται με «πρόχειρους διαγωνισμούς» και «απευθείας αναθέσεις». 


 Διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι η κυρία Δήμαρχος «τα καλά και συμφέροντα» (πρόχειροι διαγωνισμοί, απευθείας αναθέσεις, αυξήσεις Τελών, ιδιωτικοποίηση ογκωδών – ανακύκλωσης, ένταξη στο μνημόνιο) τα δρομολογεί με fast track διαδικασίες, ενώ «τα κακά και μη συμφέροντα» (αναπομπή προϋπολογισμού οικ. έτους 2015) τα «παγώνει» στα συρτάρια της μέχρι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου και να γίνουν πράξεις οι ευσεβείς και διακαείς πόθοι της.

Μέσα σε δεκαεπτά μήνες διοίκησης η κυρία Δήμαρχος έχει πραγματοποιήσει είκοσι !!! έκτακτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και είκοσι πέντε !!! έκτακτες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής. Σχεδόν μία έκτακτη συνεδρίαση ανά μήνα τουλάχιστον.
Όχι βέβαια τυχαία !!! Οι έκτακτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής είναι  το «εφεύρημα» της για την επίτευξη των  στόχων.
Κυρία Δήμαρχε,
Η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου οδεύει σε επικίνδυνα μονοπάτια πολιτικής αυθαιρεσίας, αυταρχισμού, αδιαφάνειας και ανευθυνότητας. Η ευθύνη αποκλειστικά δική σας.
Αντί εσείς και η δημοτική σας  πλειοψηφία να εξαντλείτε τις σαφώς αντιδημοκρατικές  μεθοδεύσεις σας, ώστε να «φιμώσετε» τις πολιτικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις που σας «χαλάνε» την επικοινωνιακή σας σούπα περί  δήθεν «επανεκκίνησης» του Δήμου, ας προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε με περισσότερη σοβαρότητα τα προβλήματα του Δήμου, με επάρκεια πολιτικών επιχειρημάτων και αυτοδιοικητικών στοχεύσεων.
Πληροφορηθήκαμε ότι δεν κλήθηκαν στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση οι τρεις ανεξάρτητοι πλέον Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ευχόμαστε η πληροφορία αυτή να είναι αναληθής και μην έχετε υποπέσει και σε αυτό το ατόπημα.
Θεωρούμε ότι  το  δημοτικό  συμβούλιο προσφέρεται  αλλά  και  οφείλει να  λειτουργεί  ως  Ναός  της  Δημοκρατίας   υπηρετώντας  την  κοινωνία μέσα  από την απόλυτη διαφάνεια , τη  συλλογικότητα , την κατάθεση  ιδεών  και  προτάσεων ,  το  γόνιμο  δημοκρατικό  διάλογο ,   μα κι  αν  χρειαστεί  και  τη  δημιουργική  πολιτική  αντιπαράθεση  σε κάθε επίπεδο  στους  δύσκολους  καιρούς  που  διανύουμε.
Σεβαστείτε έστω και την ύστατη στιγμή τους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γιάννης Τσαβαρής
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής του Συνδυασμού

«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου