Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Γ. Γαβρίλης: «Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να αποδεσμεύσει τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ»



Συνάντηση με την Διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά (ΕΠΣΠ) και τον Δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη είχε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, όπου συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Ιδιαίτερα συζητήθηκε το θέμα της ανακατασκευής του γηπέδου της ΕΠΣΠ, στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), που εκκρεμεί εδώ και μια πενταετία παρότι είναι απολύτως αναγκαίο καθώς καλύπτει τις ανάγκες αθλητών από 8 ερασιτεχνικά σωματεία του Πειραιά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά ενημέρωσε την ΕΠΣΠ η Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσει σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού της, ώστε να αυξηθεί το κονδύλι για την ανακατασκευή του συγκεκριμένου γηπέδου σε 680.000 € από 350.000 € και να υλοποιηθεί το έργο από την Π.Ε. Πειραιά.

Επίσης, οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πειραιά εξετάζουν το  θέμα της κατασκευής σταδίου Κλασσικού Αθλητισμού, στον ίδιο χώρο και προετοιμάζουν τη Προγραμματική Σύμβαση που θα συνάψει η Περιφέρεια Αττικής με τη Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, για να υλοποιηθεί το έργο του καθαρισμού και της ανακατασκευής του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ, προϋπολογισμού 210.000 €, ώστε να καταστεί και πάλι ασφαλής και επισκέψιμος για τους περίοικους και όχι μόνο.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά δήλωσε σε δημοσιογράφους τα εξής:
«Το ΤΑΙΠΕΔ οφείλει να επιστρέψει τον περιβάλλοντα χώρο στο ΣΕΦ ώστε να γίνουν όλες οι παραπάνω παρεμβάσεις και να διατεθεί προς όφελος των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο. Με αφορμή, μάλιστα, πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Πιτσιόρλα πρέπει να γίνει σαφές ότι η λύση στα προβλήματα δεν είναι η εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της ιδιωτικοποίηση των πάντων καθώς η κρατικοδιαίτη επιχειρηματικότητα και η ολιγοπωλιακή αγορά προμηθειών και έργων, μας έφεραν ως εδώ. Δεν αποτελεί λύση να αλλάξει ο διαχειριστής και να προσπαθήσει το ΤΑΙΠΕΔ να ξανακάνει διαγωνισμό πώλησης μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια.  Γι’ αυτό το λόγο, η Αυτοδίοικηση και οι φορείς της περιοχής διεκδικούν την αποδέσμευση του χώρου από το ΤΑΙΠΕΔ και την αξιοποίησή του για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις εξασφαλίζοντας την λειτουργική βιωσιμότητά του».

                                                                               Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου