Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Και στις γιορτές, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη



Η αλληλεγγύη σε όσους έχουν ιδιαίτερα πληγεί από τις μνημονιακή πολιτική, αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Ειδικά για τις μέρες των Γιορτών, όπου οι ανάγκες μεγαλώνουν και το αίσθημα του κοινωνικού αποκλεισμού εντείνεται, ο Δήμος μεγιστοποιεί τη προσπάθειά του για στηρίξει, όσο περνάει από το χέρι του, τους οικονομικά αδύναμους.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας:

·        Έδωσε 407 δωροεπιταγές τροφίμων σε δημότες που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση και δεν είναι ενταγμένοι στα προγράμματα είτε της σίτισης κατ’ οίκον είτε του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
·        Παρείχε στους 210 δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου επιπλέον τρόφιμα αξίας 50 ευρώ/οικογένεια.
·        Ενίσχυσε το πρόγραμμα σίτισης κατ’ οίκο από το οποίο ωφελούνται 100 δημότες.
·        Θα δωρίσει 400 δωροεπιταγές παιχνιδιών αξίας 60 ευρώ σε παιδιά φτωχών οικογενειών της πόλη μας.
·        Οργάνωσε χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης των παιδιών Ρομά και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
·        Διοργάνωσε δωρεάν θεατρικές παραστάσεις σε όλα τα ΚΑΠΗ της πόλης μας
·        Σε συνεργασία με την ομάδα Φάρος Κερατσινίου διοργάνωσε αθλητική εκδήλωση στα πλαίσια του μαραθωνίου της unicef για τα παιδιά των προσφύγων, ενώ το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας συγκεντρώνει καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.
Κάναμε πολύ περισσότερα από κάθε άλλη φορά, αλλά γνωρίζουμε καλά ότι όσα κάνουμε, δεν είναι αρκετά. Δεσμευόμαστε στους δημότες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ότι θα εντείνουμε την προσπάθεια μας.
Η αλληλεγγύη είναι το δικό μας όπλο απέναντι στην κρίση και την κοινωνική αδικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου