Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Κίνηση Δράσης Πολιτών Σαλαμίνας "ναυμαχηα"



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Η κίνηση δράσης πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α από την ίδρυσή της, τον Μάρτιο του 2010, παραμένει πιστή στις αρχές της, για δημοκρατία,  αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη,  χωρίς να δεσμεύεται από οποιονδήποτε πολιτικό φορέα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Η  Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α δεν είναι απλώς μια δημοτική παράταξη. Είναι μια κίνηση ενεργών πολιτών με άποψη και γνώμη αλλά και με δράσεις και παρεμβάσεις  στη Σαλαμίνα, σε ότι αφορά υγειονομική κάλυψη-περίθαλψη, συγκοινωνίες, Κυνόσουρα-Αρχαία Σαλαμίνα, παράνομα λατομεία, ιχθυοκαλλιέργειες, διαχείριση απορριμμάτων και σε πολλά άλλα. Είναι ένας φορέας, πολιτικής και κοινωνικής ζύμωσης, αλλά και πολιτισμού.

Τα τελευταία χρόνια η ζωή των πολιτών έχει επιδεινωθεί ραγδαία και όλα δείχνουν πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα. Οι τελευταίες εξελίξεις στο Δήμο μας, με την ένταξή του σε πρόγραμμα εξυγίανσης που ουσιαστικά σημαίνει επίσημη χρεοκοπία κι όχι ευκαιρία για νοικοκύρεμα όπως θέλουν να μας πείσουν, είναι το αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης όλων των δημοτικών αρχών μέχρι τώρα αλλά και των επιλογών των κεντρικών κυβερνήσεων (βλέπε σχέδιο Καλλικράτης) . Οι μηχανισμοί ελέγχου (Οικονομικό Παρατηρητήριο, Ελεγκτικό Συνέδριο) ελέγχουν κυρίως τη σκοπιμότητα των αποφάσεων ενός Δήμου και όχι τη νομιμότητα των πράξεών του, αυτό σημαίνει ότι η διαφθορά δεν θα παταχθεί, αντίθετα θα ζει και θα βασιλεύει.
Η  Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α προτρέπει κάθε πολίτη της Σαλαμίνας να είναι σε εγρήγορση, να ενδιαφέρεται και να συμμετέχει στα κοινά, να παρακολουθεί τα δημοτικά συμβούλια, να δρα και να αγωνίζεται για τα κοινά μας συμφέροντα.
Παρά την άρση της στήριξης από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σαλαμίνας (η οποία προέκυψε ως φυσικό επόμενο μετά το πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ ‘’στη άλλη πλευρά’’), η Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α συνεχίζει, μεγαλώνει , καλωσορίζει τα νέα μέλη της και καλεί τους πολίτες να συμπορευτούν μαζί της. Είμαστε ενάντια στην πώληση του λιμανιού, στις διακοπές ηλεκτροδότησης και ύδρευσης, στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και στις επερχόμενες κατασχέσεις.
Οι συνελεύσεις της Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. γίνονται στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας (Πέτρου Φουρίκη 17), και είναι ανοιχτές σε όσους αισθάνονται κοντά στις αρχές μας. Ανακοινώνονται στο  Blog μας: naymaxha.wordpress.com, στη σελίδα μας στο facebook: Κίνηση Δράσης Πολιτών Σαλαμίνας "ναυμαχηα" και κοινοποιούνται στα Blogs της Σαλαμίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου