Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Δήμος Σαλαμίνας: Όταν παίρνω φόρα… φόρα κατηφόρα…



Δε φαίνεται να έχουν τελειωμό τα βάσανα του πολύπαθου Δήμου Σαλαμίνας, αφού στη σημερινή Οικονομική Επιτροπή, με την ψήφιση της τροποποίησης και επανυποβολής του προϋπολογισμού  από την πλευρά της , άνοιξαν κι επίσημα οι θύρες για την έλευση του Παρατηρητηρίου.
Σήμερα το πρωί η ατμόσφαιρα στην αίθουσα του Δ.Σ. ήταν πολύ βαριά, με το Γ. Τσαβαρή να εξαπολύει δριμύ κατηγορώ για τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν  όλο αυτό το διάστημα από τις αρχές του έτους, όταν αναπέμφθη ο προϋπολογισμός. Ο τ. δήμαρχος τόνισε ότι, παρόλα αυτά, ακόμη δε χάθηκαν όλα και προέτρεψε τη δημοτική αρχή να δικαιώσει το ρόλο της ως πολιτικού φορέα και να ασκήσει πιέσεις σε πολιτικό επίπεδο πριν μπουν οι τελικές υπογραφές από τον υπουργό Εσωτερικών.
Η δήμαρχος, με τη σειρά της, υποστήριξε ότι οι καθυστερήσεις οφείλονταν στις πολιτικές εξελίξεις τους τελευταίους μήνες και πως οι οχλήσεις της δεν είχαν αποτέλεσμα, αν και αύξησε τα δημοτικά τέλη, αν και σκέφτεται να δώσει το δημοτικό δίκτυο στην ΕΥΔΑΠ. Δήλωσε ωστόσο ότι η ένταξη στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης θα έρθει σε επόμενο Δ.Σ. και πως μόνο τους όρους δεν γνωρίζει ακόμη. Όταν δε ο Γ. Τσαβαρής της επεσήμανε πως αν σήμερα ψηφιστούν τα θέματα, θα είναι σα να αποδεχόμαστε το Παρατηρητήριο, η δήμαρχος δήλωσε αδυναμία να βρει τα απαιτούμενα ποσά.
Η ατμόσφαιρα βάρυνε έτι περισσότερο όταν στην επιμονή του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, η κ. Νάννου τον κατηγόρησε ότι ο ίδιος φοβάται το Πρόγραμμα Εξυγίανσης,  πως σε στοιχεία της δικής του περιόδου βασίστηκε ο προϋπολογισμός που δεν εγκρίθηκε και πως αγνόησε τα έγγραφα που λάμβανε από το Υπουργείο Εσωτερικών στην περίοδο της θητείας του.
Ο τ. δήμαρχος, απαντώντας ακριβώς στο τελευταίο, της υπενθύμισε ότι πράγματι αρνήθηκε να κάνει αυξήσεις στα δημοτικά τέλη όπως του ζητούσαν, ωστόσο οι δικοί του προϋπολογισμοί εγκρίνονταν, ενώ της νυν δημοτικής αρχής απορρίφθηκε, γιατί έγιναν λάθη στη σύνταξή του.
Η συζήτηση συνεχίστηκε με αντεγκλήσεις για τη διαχείριση και τη διεκδίκηση επιπλέον ληξιπρόθεσμων, με τη δήμαρχο να κατηγορεί τον κ. Τσαβαρή για άνοιγμα στο ταμείο. Όταν όμως ο τ. δήμαρχος ζήτησε αυτό να γραφεί στα πρακτικά, η κ. Νάννου το απαγόρευσε.
Το θέμα έρχεται αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο σε δύο κατεπείγουσες συνεδριάσεις (προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα, στις 4 και 5μμ.),  όπου αναμένεται ν΄ ανέβουν κι άλλο οι τόνοι.
Β.Ψ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου