Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Συνέδριο «Φυσικό αέριο και ανάπτυξη»



Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος συμμετείχε στο συνέδριο για το φυσικό αέριο και την ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2015.
Κατά τον χαιρετισμό του, ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και την οργάνωση του συνεδρίου. Ιδιαίτερα για την πράσινη ναυτιλία και καθαρή ενέργεια με χρήση LNG, συμπλήρωσε και πράσινα λιμάνια.
Αναφερόμενος στην χρήση του LNG στη ναυτιλία, σημείωσε με έμφαση ότι η προοπτική αυτή αποτελεί ένα πολύ βασικό αναπτυξιακό τομέα, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διέρχεται η χώρα μας.
Ιδιαίτερα, πέραν των θετικών επιπτώσεων που θα έχει στο περιβάλλον, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας από την δημιουργία των υποδομών αλλά και στη συνέχεια των εφαρμογών, ειδικότερα για τη ναυπιγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος και των ναυπηγείων. Τα χρονικά περιθώρια που τίθενται για την εφαρμογή είναι ασφυκτικά, πλην όμως με σωστό προγραμματισμό, έγκαιρη συμπλήρωση του νομοθετικού πλαισίου και μεθοδικότητα, μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τα νησιά οι επιπτώσεις θα είναι θετικές όσον αφορά το μεταφορικό κόστος αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, στην οποία η Περιφέρεια Αττικής δίνει ιδιαίτερη έμφαση.
Τέλος, ο κ. Χατζηπέρος ευχήθηκε καλή επιτυχία και  αναμένει τα αποτελέσματα του συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου