Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Συνεχής προσφορά στην κοινωνία



Ένας νέος άνθρωπος, μόλις 34 ετών, χαμηλών τόνων όπως όλοι οι αθλητές, με μοναδική φιλοδοξία να προσφέρει απ΄ όποια θέση βρεθεί.
Ο Σπύρος Παππάς, αστυφύλακας που υπηρετεί στην Τροχαία Σαλαμίνας, είναι ένας από αυτούς που με τη στάση ζωής και την καθημερινή προσφορά τους κοσμούν την Ελληνική Αστυνομία.
Γιος πυροσβέστη, με καταγωγή από την Ήπειρο και μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Σπ. Παππάς ήρθε στη Σαλαμίνα το 2007, αρχικά ως ειδικός φρουρός. Αγάπησε το νησί μας και αποφάσισε να ζήσει εδώ με την οικογένειά του, τη σύζυγό του και το μόλις 20 μηνών παιδί τους.
Πρωταθλητής μεγάλων αποστάσεων με προπονητή τον σπουδαίο Σπ. Ανδριόπουλο (σημερινό διοικητή στο Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων- ΑΣΑΕΔ), έχει συμμετάσχει με την ομάδα της Αστυνομίας σε Πανευρωπαϊκά και Βαλκανικά Πρωταθλήματα καθώς και στο εγχώριο Πρωτάθλημα του Ε.Δ.Σ.Α.

Με τον έτερο πρωταθλητή Ηλία Νταβίδη γνωρίστηκαν το 2002 μέσα από τις κοινές συμμετοχές τους σε πανελλήνια πρωταθλήματα και διεθνείς αγώνες κι όταν πια ο ίδιος μετακόμισε στη Σαλαμίνα, ενεργοποίησαν έναν ανενεργό Σύλλογο, τον Γ.Σ.  Σαλαμίνας, που λειτούργησε κι επίσημα με την έγκριση του ΣΕΓΑΣ το Φεβρουάριο του 2015, με στόχο να φέρουν τη νεολαία κοντά στο στίβο που ήταν μέχρι τότε υποβαθμισμένος στο νησί. Με αγάπη για τα παιδιά και σκληρή δουλειά έχει αναπτυχθεί σήμερα ένα υγιές κύτταρο που απλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στον τόπο μας και σε όλο το φάσμα σχεδόν του κλασικού αθλητισμού.
Είναι τιμή για την ΕΛ.ΑΣ. να έχει στους κόλπους της άτομα σαν τον Σπ. Παππά και τιμή για τη Σαλαμίνα που επέλεξε να ζήσει και να προσφέρει εδώ.
Β.Ψ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου