Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ποδηλατοβόλτα με χαμόγελα στις γειτονιές Νίκαιας και Αγ.Ι. Ρέντη



Με κέφι και χαρά, παιδιά και ενήλικες , σχολεία και σύλλογοι συμμετείχαν στην Ποδηλατοβόλτα που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αθλητισμού  Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη πριν από λίγες μέρες. Με κράνη και μπαλόνια δεμένα στα ποδήλατα ξεχύθηκαν στους δρόμους στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για μία πόλη καθαρή, ανθρώπινη, με λιγότερα αυτοκίνητα και περισσότερη βιωσιμότητα ποδηλάτου.
 Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης συμμετείχε και κείνος στην Ποδηλατοβόλτα και διένυσε με το ποδήλατό του μια απόσταση 10 χλμ. Φανερά ενθουσιασμένος δήλωσε μεταξύ άλλων:

 «Είναι πολύ ενθαρρυντική η ανταπόκριση μικρών και μεγάλων σ’αυτό το πρώτο κάλεσμα μας για Ποδηλατοβόλτα στις γειτονιές της Νίκαιας και του Αγ. Ι. Ρέντη. Μέσα απ’αυτή τη δράση θελήσαμε να τονίσουμε το ρόλο που μπορεί και πρέπει να έχει ο αθλητισμός στην καθημερινότητά μας. Δώσαμε μια ευκαιρία να συνηθίσουν παιδιά και ενήλικες έναν τρόπο ζωής και άσκησης για σωματική και ψυχική υγεία. Οι συμμετέχοντες  έγιναν μέλη μιας ομάδας  και πήραν μέρος σε μια προσπάθεια με κοινό στόχο. 
Η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου μας έχει οργανώσει ένα πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες  που στόχο έχουν να προάγουν τις ευεργετικές ιδιότητες του αθλητισμού στη ζωή μας».


Τα μετάλλια που δόθηκαν αφορούσαν τις εξής κατηγορίες:

Παιδιά μικρότερης ηλικίας όπου βραβεύτηκαν ένα αγόρι  4,5 ετών.

Ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας όπου βραβεύτηκε ένας άντρας 69 ετών και μια γυναίκα 75 ετών.

Οικογένεια με τις περισσότερες συμμετοχές. Σ’αυτή την κατηγορία βραβεία πήραν δυο πολύτεκνες οικογένειες.

Σχολείο με τις περισσότερες συμμετοχές όπου το βραβείο πήρε το 27ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τιμητική πλακέτα δόθηκε στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ποδηλασίας έτους 2015 Βασίλη Σημαντηράκη ο οποίος συμμετείχε στην Ποδηλατοβόλτα. Σε όλα τα παιδιά θα δοθεί από το ALLOU FUN PARK ένα βραχιολάκι για μια μέρα δωρεάν παιχνίδι .

Ουσιαστική ήταν η συνδρομή της Τροχαίας Κορυδαλλού και Πειραιά και της  Εθελοντικής  Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων. Ακόμη η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης μοίρασε μπαλόνια, σακούλες ανακύκλωσης και φυλλάδια θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την αξία της ανακύκλωσης.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Άνοιξη του 2016 όπου θα διεξαχθεί η 2η Ποδηλατοβόλτα για να γεμίσουν ξανά οι δρόμοι της πόλης με ποδήλατα και παιδικά χαμόγελα.

Όσοι θα ήθελαν να ενημερωθούν για τα προγράμματα της Διεύθυνσης Αθλητισμού μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 210 4933300- 4919 139 από Δευτέρα έως Παρασκευή 08.30 – 20.30.


                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου