Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Η Αρχαία Σαλαμίνα στην ΟΥΝΕΣΚΟ

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΣΑΛΑΜΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΝΕΣΚΟ

Ο Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς  Κυριάκος Μαριδάκης επισκέφθηκε  και ενημέρωσε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015 την επιστημονική  σύμβουλο  του Ιδρύματος «Σαλαμίς»  και Πρόεδρο της Εθνικής επιτροπής της Ουνέσκο ΑικατερίνηΤζιτζικώστα  σχετικά με την υποψηφιότητα της Ιστορικής Σαλαμίνας για την διεκδίκηση για πολιτιστικής  πρωτεύουσας  της Ευρώπης το 2021 , την άμεση προστασία και παγκόσμια ανάδειξη των ιστορικών/αρχαιολογικών χώρων της Ναυμαχίας , την διεκδίκηση και την επιστροφή τους στον Δήμο του νησιού με την αλλαγή του Γ.Π.Σ.
Η Πρόεδρος ενημερώθηκε επίσης για την προσπάθεια που καταβάλλεται, με στόχο  να υπαχθεί ο τόπος και όλοι οι επί μέρους χώροι που άπτονται της ιστορικής Ναυμαχίας της Σαλαμίνας στις διατάξεις προστασίας της  ΟΥΝΕΣΚΟ ως παγκόσμιο μνημείο Ελευθερίας και Δημοκρατίας , για το αίτημα προς το ελληνικό  Υπ. Πολιτισμού να συμπεριλάβει στα προγράμματα του την δημιουργία ενός  ενιαίου αρχαιολογικού-ιστορικού πάρκου ( Αρχαία Σαλαμίνα – Αρχαίος Λιμένας – Τύμβος Σαλαμινομάχων) με στόχο να περιληφθούν όλες αυτές οι περιοχές στον τουριστικό κατάλογο του Ε.Ο.Τ. και να αναδειχθούν ως  νέος τουριστικός και πολιτιστικός πόλος έλξης συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδος στο Εξωτερικό  αλλά και στην τοπική και Εθνική Οικονομία.

Η Πρόεδρος της Ουνέσκο δήλωσε ότι θα  στηρίξει όλα τα δίκαια αιτήματα του Ιδρύματος  σε  Ελλάδα και σε  Ο.Η.Ε. – ΟΥΝΕΣΚΟ  ενώ αποδέχτηκε να στηρίξει  την υποψηφιότητα της Σαλαμίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 υπογράφοντας την επιστολή υποστήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου