Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες όλης της Χώρας στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2015 και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 π.μ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
 Μετά από 6 χρόνια ασταμάτητης σφοδρής επίθεσης ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα από τις πολιτικές των μνημονίων, σήμερα ενάμιση μήνα μετά τις εκλογές, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο, ακόμα πιο σκληρό μνημόνιο βάρβαρων, αντικοινωνικών, αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων, που ισοπεδώνουν και καταργούν οτιδήποτε κατάφερε να απομείνει όρθιο μέχρι σήμερα.


Και αυτή η Κυβέρνηση, στο όνομα της διάσωσης της Χώρας, έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει με την μορφή των κατεπείγοντων νομοσχεδίων, ένα σκληρό αντιλαϊκό πρόγραμμα, ένα 3ο Μνημόνιο, το οποίο και αυτό όπως τα άλλα είναι αδιέξοδο και καταστροφικό για την Χώρα, την οικονομία, τους εργαζόμενους, τον λαό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ…………

Τα αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης αυτής πολιτικής είναι τραγικά για την κοινωνία και την οικονομία.

Τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται παρασύροντας την ανεργία σε νέα πρωτοφανή επίπεδα-στατιστική 27% και πραγματική 32%- δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας, αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι μισθοί και οι συντάξεις γκρεμίζονται, αφού προγραμματίζεται κατάργηση των επικουρικών και νέα μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, που θα αφορά και τους ήδη συνταξιούχους, ενώ οι περικοπές θα αφορούν και τις συντάξεις κάτω των 1000 €!!!!!

Την ίδια ώρα οι όροι αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας κατά 70% διαμορφώνονται με ατομικές συμβάσεις εργασίας, ο κατώτατος μισθός δεν επανήλθε στα 751 €, πάνω από ένα εκατομμύριο συνάδελφοι μας παραμένουν απλήρωτοι από 3 έως 12 μήνες, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία γίνεται καθεστώς, τα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα βρίσκονται υπό κατάργηση, ενώ οι κλαδικές συμβάσεις αποτελούν είδος προς εξαφάνιση.

Εν μέσω ύφεσης και capital controls, εξετάζουν την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας, ενώ την ίδια στιγμή ο ρυθμός αύξησης των δανείων σε καθυστέρηση αυξάνεται.
Ειδικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες δανείων οι καθυστερήσεις είναι εκτός ελέγχου, με τα περισσότερα προβλήματα να παρουσιάζονται στα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα φτωχοποίησης των οικογενειών, αποπολιτικοποίησης της κοινωνίας και διάλυσης της εναπομείνασας οικονομίας, ενώ την ίδια ώρα τα σχέδια παραγωγικής ανασυγκρότησης παραμένουν ανενεργά και μόνο στην «σφαίρα φαντασίας» της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Στην Κυβέρνηση εκτιμούν ότι οι «δοκιμασίες» θα περάσουν χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις, χωρίς πολιτικές «απώλειες». Έτσι εξέλαβαν την πρώτη φάση ψήφισης των προαπαιτουμένων…. των «ορεκτικών» όπως τα αποκάλεσαν.

Θα ψηφιστούν, θα πονέσουν, θα ξεχαστούν… είναι το μοναδικό σχέδιο τους και περιμένουν να περάσουν την δεύετρη φάση, το «κυρίως πιάτο» που θα έρθει τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο και θα είναι ο «οδοστρωτήρας» του Ασφαλιστικού.

Απέναντι σε αυτές τις νέες ανυτικοινωνικές πολιτικές δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς, δεν μπορούμε να μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα περιμένοντας το μοιραίο……..

Έχουμε χρέος απέναντι στις οικογένειες μας, απέναντι στα παιδιά μας που μεταναστεύουν σε άλλες χώρες, (την ίδια ώρα που η χώρα μας μετατρέπεται σε «αποθήκη ψυχών» έναντι «ανταλλαγμάτων»), έχουμε χρέος απέναντι στους απόμαχους της εργασίας, να αντιδράσουμε δυναμικά να δώσουμε άλλη μια μάχη και να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!! ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!!!! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!!!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ !!!!!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ μαζί καλούμαστε να αντιπαρατεθούμε στις νέες απορρυθμίσεις της ζωής μας, στην νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης μας και να ανατρέψουμε τις σχεδιαζόμενες αντιασφαλιστικές, αντικοινωνικές ρυθμίσεις που θα μετατρέψουν την κοινωνική ασφάλιση σε ιδιωτική και τις συντάξεις σε φιλοδώρημα όπως προτείνεται στο κείμενο της επιτροπής «σοφών»!!!!

Το αποδείξαμε στο παρελθόν με τον αντιασφαλιστικό «Νόμο Σιούφα» και το «ασφαλιστικό» Γιαννίτση
ότι όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα!!!!!!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ  στις 11.00 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου