Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση της διαπαραταξιακής επιτροπής Δήμου Σαλαμίνας για το θέμα της Κυνόσουρας



Εξαιρείται της παραχώρησης η Κυνόσουρα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων , η Δήμαρχος Σαλαμίνας   και η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Σαλαμίνας  επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κο Πιτσιώρλα Στέργιο, παρουσία των νομικών του συμβούλων, στις 20 Οκτωβρίου 2015. Στη συνάντηση αυτή ο  κος Πιτσιώρλας μας έδειξε χάρτη στον οποίο η βόρεια πλευρά της Κυνόσουρας  περιλαμβανόταν στη περιοχή που θα παραχωρείτο στους  επενδυτές.

Μετά από δίωρη διαλογική συζήτηση με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, του παρουσιάσαμε αδιάψευστα στοιχεία τα οποία τον προβλημάτισαν. Παραδόθηκαν επίσης έγγραφα και στοιχεία των οποίων δεν ήταν γνώστης και τα οποία καταδεικνύουν χωρίς καμία αμφιβολία την πολιτιστική, ιστορική και αρχαιολογική σημασία της Κυνόσουρας. Ο κος Πιτσιώρλας επιφυλάχτηκε να απαντήσει και μας διαβεβαίωσε ότι την επόμενη ημέρα (δηλαδή σήμερα), θα συγκαλούσε Συμβούλιο με την νομική του υπηρεσία όπου μεταξύ άλλων θα συζητούσε για  το συγκεκριμένο θέμα και θα μας ενημέρωνε.

Σήμερα Τετάρτη 21  Οκτωβρίου επισκεφθήκαμε εκ νέου τον κο Πιτσιώρλα, μετά το πέρας της συνεδρίασης που είχε, ο οποίος πλέον μας διαβεβαίωσε ότι αφού επανεκτίμησε εκ νέου την κατάσταση, μετά από τα νέα  στοιχεία τα οποία επεξεργάστηκε τόσο ο ίδιος όσο και νομική του υπηρεσία, η Κυνόσουρα και συγκεκριμένα η καθορισμένη Ζώνη Α  ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ της παραχώρησης.


Η συγκεκριμένη εξέλιξη θεωρείται πολύ μεγάλη επιτυχία και αποτελούσε τον στόχο μας από την πρώτη στιγμή. Δεν μένουμε όμως εδώ.
Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Σαλαμίνας με την βοήθεια του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων και της Δημάρχου Σαλαμίνας,   θα συνεχίσει τον αγώνα, ούτως ώστε να εφαρμοστεί η νομοθεσία  στην περιοχή της Κυνόσουρας, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως αδόμητη  ζώνη απόλυτης προστασίας, όπου δυστυχώς επί δεκαετίες ασύστολα παραβιάζεται.
Συγχρόνως διεκδικούμε την εξαίρεση της Β’ Ζώνης  από την παραχώρηση, όπου λειτουργούν ρυπογόνες δραστηριότητες.
Τελειώνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Δρίτσα , ο οποίος μετά την επίσκεψη στο γραφείο του την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, έστειλε υπόμνημα στο ΤΑΙΠΕΔ και στήριζε τις θέσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου