Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΑΜΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Του Μάνου Δερτούζου.
ΑΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Δανείζομαι το παρακάτω κείμενο από ανάρτηση του Δημήτρη Κατσικάρη:
«Όπως όλα δείχνουν είναι πολύ πιθανή μια μικρή υποχώρηση στα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για το «πακέτο» πώλησης του ΟΛΠ.
Η μεγάλη πίεση που ασκήθηκε στην τελευταία πράξη του δράματος, κυρίως από την Αντιπεριφέρεια Πειραιά και τους Δήμους, αλλά και από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, αύξησε την ένταση και μετά από διαδοχικές συσκέψεις του Θ. Δρίτσα με κυβερνητικούς παράγοντες, φαίνεται να εξαιρείται τελικά από την παραχώρηση το Θαλάσσιο Μέτωπο της Δραπετσώνας, μέχρι τα Σφαγεία.
Ακόμα φαίνεται πως δεν εξαιρείται η περίφημη ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΚΤΗ από την παραχώρηση, αλλά κατοχυρώνεται η χρήση της μόνο για πολιτιστικού τύπου δρώμενα.»
Η Δραπετσώνα που δεν έχει το παγκόσμιο Ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας , βρίσκεται ένα βήμα να εξαιρεθεί από την παραχώρηση από το «πακέτο» πώλησης του ΟΛΠ, μετά από τους αγώνες που έδωσε τις τελευταίες μέρες.
Μετά από την εξέλιξη αυτή καλώ την ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ να συγκαλέσει το συντομότερο την Διαπαραταξιακή Επιτροπή η οποία χθες βράδυ ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, με μοναδικό σκοπό να ασκήσει πίεση και με κάθε τρόπο προς την κεντρική εξουσία, ούτως ώστε ο Ιστορικός χώρος της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας να μην πωληθεί. Πρέπει να υπάρξει έστω και την τελευταία στιγμή αντίδραση από την Σαλαμίνα σε όλα τα μέτωπα. ΚΑΘΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ!!. Θα πρέπει να καταλάβουν οι ανιστόρητοι, ότι δεν πωλούν μόνο την Ιστορία της πατρίδας μας. Με αυτό που κάνουν παραβιάζουν τους συνεχείς νόμους που ο χώρος της Ναυμαχίας έχει κηρυχθεί Ιστορικός και Αρχαιολογικός.
Παραβιάζουν επίσης ασύστολα το άρθρο 24 του Συντάγματος στο οποίο αναφέρεται ότι « ….υποχρέωση του κράτους αποτελεί η προστασία του πολιτιστικού περιβάλλοντος…»
Αποτελεί υποχρέωση όλων μας να αντιδράσουμε στο έγκλημα που πάει να συντελεστεί και η αντίδραση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική. 
ΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Κ. ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΙ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου