Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΚΕΣ



·      
  Γράφει: η Βίκυ Ψυλλάκη   Παραδόθηκε το Μάιο το νέο σχολείο των Παλουκίων και να κορδέλες, και να συναυλίες με τη Ρεμπούτσικα! Κι ανακαλύπτουμε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ότι υπάρχουν ακόμη αρκετές ελλείψεις, που άπτονται άμεσα της ασφάλειας των παιδιών, όπως τα κιγκλιδώματα στα παράθυρα του 1ου ορόφου, ζητήματα πυρασφάλειας κ.ά., θέματα τα οποία προσπαθεί να λύσει με ίδιους πόρους ο Σύλλογος Γονέων  και για τα οποία έχει ενημερώσει τη δημοτική αρχή από πέρσι. Και φτάσαμε να ξεκινούν τα σχολεία κι ακόμη να λυθούν!
·        Πανηγύρισε ο πρόεδρος του ΑΚΟΙΠΟΠ Σπ. Κουτσούκος που εγκρίθηκε, λέει, από την Περιφέρεια  ένα μέρος από το ποσό που θα δινόταν για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στα Αμπελάκια και που η σημερινή δημοτική αρχή αποφάσισε να διαθέσει για τα άλλα γήπεδα. Μόνο που το αρχικό ποσό που είχε εξασφαλιστεί από τους προηγούμενους ήταν 3 εκ. και τώρα έχουν γίνει 2.200.000. Μόνο που το Κλειστό των Αμπελακίων έμεινε όνειρο απατηλό κι ο χώρος έχει μετατραπεί σε χωματερή.  Μόνο που καθυστερήσαμε πολύ κι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα, αν δεν απορροφηθούν μέχρι το τέλος του 2015. Όσο αφορά το τι θα φτιάξετε, εδώ είμαστε να το δούμε!

·        Συζήτηση για την πολιτιστική πρωτεύουσα προκάλεσε στο Δ.Σ. ο Χρ. Μαριδάκης, κάνοντας έκκληση στη δημοτική αρχή να μην εγκαταλείψει το θέμα και να υποβάλλει φάκελο μαζί με τον Πειραιά πριν λήξουν οι προθεσμίες. Αφού έγινε συζήτηση κοντά δυο ώρες, όπου όλοι συμφωνούσαν να κατατεθεί από κοινού φάκελος, ο Μ. Δερτούζος  διάβασε δημοσίευμα πειραϊκής εφημερίδας που πληροφορούσε ότι ο Πειραιάς καταθέτει μόνος του φάκελο. Τότε και μόνο τότε μέσα από το δημοσίευμα έγινε γνωστό σε όλους ότι η δήμαρχος ήταν ενήμερη για τις εξελίξεις – μάλιστα είχε ραντεβού την επομένη με το δήμαρχο Πειραιά – και τόση ώρα κοινώς έκανε … «την πάπια», χωρίς να ενημερώσει το Δ.Σ. Μάλιστα σε σχετική παρατήρηση της αντιπολίτευσης, απαξίωσε πλήρως το δημοτικό συμβούλιο απαντώντας πως «δεν είμαι υποχρεωμένη να σας το πω».
·        Αλήθεια, «Σαλαμίνια» θα γίνουν φέτος; Γιατί φτάσαμε ήδη αρχές του Σεπτέμβρη και στο μέγαρο δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποιος θα τα οργανώσει: η Μπινιάρη; η Γεροντιώτη; η Πολύζου; Ή ο πρόσκοπος που ξέρει από τέτοια;  
·        Ντομάτες κοντέψανε να πέσουνε στη συναυλία του Μαζωνάκη, όταν η υπεύθυνη των πολιτιστικών του δήμου πήρε το μικρόφωνο και δεν έλεγε να τ΄ αφήσει. Τι απαντήσεις σε δελτία Τύπου έδωσε, τι για τον προϋπολογισμό είπε, τι πολιτιστική πανδαισία (αν εγκριθεί ο προϋπολογισμός) εξήγγειλε. Μέχρι που η πιτσιρικαρία έπιασε τα «ουυυυ!» κι η συναυλία συνεχίστηκε.
·        «Μάτσο» κόντεψε να γίνει το δημοτικό συμβούλιο, επειδή πολίτης ζήτησε το λόγο για να θέσει προσωπικό θέμα που είχε δημιουργηθεί -όπως είπε- στο προσυμβούλιο, όταν  ο πρόεδρος του Λ.Τ. -απόντος φυσικά του πολίτη- αναφέρθηκε στο όνομά του απαξιωτικά, με χαρακτηρισμό που παραπέμπει σε  πρόβλημα υγείας του. Ο δημότης, γνωστός Σαλαμίνιος,  ζήτησε από τον κ. Λένη μια απευθείας ανάθεση για να λύσει το πρόβλημα υγείας του, προφανώς υπαινισσόμενος έμμεσα ότι γίνονται απευθείας αναθέσεις από το Λιμενικό Ταμείο. Πάνω κει οι της πλειοψηφίας αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι γιατί δόθηκε ο λόγος σε μη δημ. σύμβουλο, ενώ ο Γ. Τσαβαρής τους υπενθύμισε ότι δεν είχαν την ίδια ευαισθησία όταν άρπαζε το μικρόφωνο ο σύζυγος της δημάρχου ή όταν διέκοπτε τη διαδικασία ένας πρ. δήμαρχος.
·        Πολλά ακούγονται για μεταγραφές στο δημοτικό στρατόπεδο. Οι ίδιοι το διαψεύδουν αλλά όσα κάνουν άλλα δηλώνουν.
·        Τι έγινε παιδιά; Ξαναστήνεται η παρέα της παραλίας σε νέο στέκι, με νέα εσοδεία, αψύλλιαστη ακόμη;  Ρε αδέλφια, δεν ξέρετε, δε ρωτάτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου