Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Όπου φύγει φύγει η δήμαρχος για να μη συζητήσει το πρόγραμμα εξυγίανσης



Την άτακτη …αποχώρηση προτίμησε η δημοτική αρχή αντί της συζήτησης και ενημέρωσης στο αποψινό Δ.Σ. που προκάλεσε η αντιπολίτευση με υπογραφές 11 συμβούλων με θέμα την ενδεχόμενη ένταξη του Δήμου στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης.
Η δήμαρχος ζήτησε να απορριφθεί η συζήτηση του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο λόγω έλλειψης στοιχείων και στις διαμαρτυρίες των συμβούλων της αντιπολίτευσης, που χαρακτήρισαν το γεγονός «πραξικοπηματικό», για ακόμη μια φορά τράπηκε σε φυγή αρνούμενη να το συζητήσει, ακολουθούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.


Η συνεδρίαση ωστόσο συνεχίστηκε και ο Π. Βασιλικής ενημέρωσε το σώμα ότι σε επικοινωνία που είχε με τον γραμματέα του Υπ. Εσωτερικών- Υπεύθυνο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κ. Ζαφειρίου, πληροφορήθηκε ότι ο δήμος βρίσκεται ήδη υπό καθεστώς εξυγίανσης, γεγονός που θα φτάσει και γραπτά τις επόμενες ημέρες.
Ο Γ. Τσαβαρής διάβασε έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από 16/01/2015, με το οποίο επεστράφη ο προϋπολογισμός και το οποίο ζητούσε μέσα σε 15 ημέρες να τροποποιηθεί κατάλληλα ώστε να εγκριθεί, πράγμα που δεν έγινε ποτέ μέσω του δημοτικού συμβουλίου, ως όφειλε, εγκαλώντας τη δήμαρχο για παράβαση καθήκοντος.
Στη συζήτηση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Δήμο  Σαλαμίνας, ο οποίος εξέφρασε την αγωνία όλων των συναδέλφων του σε σχέση με το μέλλον του δήμου.
Να πούμε εξάλλου πως για ακόμη μια φορά φάνηκε καθαρά από την πλευρά της πλειοψηφίας και προσωπικά της δημάρχου η στοχοποίηση που υπάρχει στο πρόσωπο της προέδρου του Δ.Σ. Λ. Καπετάνιου, η οποία, λόγω και της ιδιότητάς της ως νομικός, αρνείται σταθερά να υποχωρήσει στα κελεύσματα της κ. Νάννου, με αποτέλεσμα σε κάθε Δ.Σ. να δέχεται τα πυρά και την μήνι της!
Β. Ψυλλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου