Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΚΕΣ


Γράφει: η Βίκυ Ψυλλάκη

·       
Να αναφέρουμε ξανά μανά ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από το Δήμο Σαλαμίνας για ό,τι γίνεται πέραν των Δημοτικών Συμβουλίων (και πάλι όχι των έκτακτων) είναι περιττό νομίζω. Με την παρούσα δημοτική αρχή ζούμε κι αυτήν την πρωτοτυπία: Του μοναδικού δήμου της Ελλάδας χωρίς καθόλου γραφείο  ή έστω υπεύθυνο Τύπου! Τόση σχέση με την πολιτική και τη διαφάνεια στην ενημέρωση! Είναι δυνατό να μην ενημερώνουν ούτε καν όταν έρχεται στη Σαλαμίνα ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και να απορούμε όλοι που από την προηγούμενη ημέρα ήταν ακροβολισμένοι παντού αστυνομικοί; Εκτός αν περιμένετε να σας καλύψουν το  κολλητάρι σας εκ καφενείου κι η μαντάμ που έβγαζε σέλφις!
·        Κάτω από το υπόγειο σου λέω κι ακόμη παραπέρα. Τόσο κάτω απ΄ το υπόγειο που πλέον κανείς δεν ασχολείται μαζί τους. Ούτε καν για να τους κράξει!

·        Πόσο καλά να πηγαίνει ένας δήμαρχος, όταν ακόμη και οι στενοί του συνεργάτες κουνάνε το κεφάλι όταν τους ρωτάς πως πάει. Αφού μου΄ ρχεται να τους πω και γω σαν το Μειμαράκη πως …τους συμπονώ! Στερνή μου γνώση να σ΄ είχα πρώτα!
·        Ενώ το γνωστό ελεφαντάκι και τα παιδιά μετρούν μέρες για τα Χριστούγεννα, εμείς εδώ στη Σαλαμίνα είμαστε καταδικασμένοι να μετράμε χρόνια για τις επόμενες εκλογές. Όπως έλεγε κι η μάνα μου όταν έκανα ζαβολιά και χτύπαγα «Ποιος σου φταίει; Το ξερό σου το κεφάλι!» Δεν ξέρατε, δεν ρωτάγατε;
·        Παραλίγο να ξεμείνει από καύσιμα ο Δήμος Σαλαμίνας, αφού το ινάτι βγάζει μάτι κι όταν ο κακός Τσαβαρής τους έλεγε στο προηγούμενο Δ.Σ., όπου είχε έρθει το θέμα, να πάνε σε απευθείας ανάθεση κι όχι σε δεύτερο διαγωνισμό (όταν υπάρχει ήδη ένας διεθνής που τρέχει) γιατί θα τους ακυρώσουν το διεθνή, αυτοί ψήφιζαν τα δικά τους. Στη συνέχεια ρώτησαν, έμαθαν, τους είπαν και …ξανάκαναν έκτακτο Δ.Σ. για να ψηφίσουν αυτό που τους έλεγαν οι άλλοι να κάνουν!  Και δεν ξέρουν και δε ρωτούν.
·        Το θέμα των ανώνυμων μπλοκερ του διαδικτύου έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο Μ. Δερτούζος, ζητώντας νομικές ενέργειες του δήμου κατά των υβριστικών μπλογκ. Άπαντες εν συγχορδία  καταδίκασαν το φαινόμενο, αφού όλοι, όπως υποστήριξαν, έχουν υπάρξει θύματα αυτού του φαινομένου. Καμία όμως δημοτική παράταξη, είτε έχει διοικήσει είτε όχι, δεν έχει το ανάστημα ακόμη και σήμερα να σταματήσει να στέλνει δελτία Τύπου, προσκλήσεις, ανακοινώσεις, ειδήσεις κλπ, κλπ στους ανώνυμους κουκουλοφόρους, παρά πολλές φορές τους προτάσσουν των επώνυμων εφημερίδων, προκαλώντας πολλά και εύλογα …ερωτηματικά.  
·        Ερώτηση στη δήμαρχο έκανε ο Γ. Βλάχος στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου συζητήθηκε το θέμα του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων αν σ΄ αυτή τη διαχείριση που θα κάνει ο δήμος προτίθεται να επιτρέψει να εμπλακούν ιδιώτες, ΜΚΟ, ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. και λοιποί συγγενείς. Η κ. Νάννου από τη μια έδωσε την υπόσχεσή της μέσα στο Δ.Σ. σαν δήμαρχος ότι δεν θα εμπλακεί κανείς ιδιώτης, αναφερόμενη όμως στο θέμα της ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. είπε κατά λέξη πως «έχω πληροφορίες ότι αναπτύσσεται μια τέτοια δράση που όταν νομιμοποιηθεί, σαν δήμος δεν μπορούμε να αποτρέψουμε ιδιωτική πρωτοβουλία που θέλει να κάνει κάτι…».
·        Από τη μια σκοτάδι στην ενημέρωση κι από την άλλη έχουν την απαίτηση να τους ενημερώνεις για τα ρεπορτάζ που κάνεις για να… σε προλαβαίνουν! Ενώ θα’ πρεπε να μας προλαβαίνουν εκείνοι ούτως ή άλλως!
·        Παλαιοπωλείον «Το Γύφτικο Παζάρι», το μεγαλύτερο που έχει ποτέ εγκατασταθεί στο χώρο,  έχει στηθεί απέναντι από το δημοτικό γήπεδο Σαλαμίνας, κανονικά και με το νόμο, λίγες ημέρες αφότου επισκέφτηκε τη Σαλαμίνα ο αναπλ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με την ανοχή Δήμου και Αστυνομίας. Ρε παιδιά, δεν ενοχλείται κανείς; Τέτοια αφασία;
·        Ο φίλος μου, που με προκαλούσε λίγους μήνες πριν να βρω έστω ένα σκουπίδι γύρω από το γήπεδο, δεν ενοχλείται; Αλλά θα μου πεις, όταν δεν ενοχλείσαι που επί μήνες τα νοσοκομειακά λύματα του Κ. Υγείας έπεφταν στη Λ. Φανερωμένης, θα ενοχληθείς από την παλιατζούρα που έχει μαζευτεί στο γήπεδο; Μήπως είναι η γειτονιά σου;
·        Θυμάστε το δημοψήφισμα ; Αυτό που το 61% των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την τελική έκβαση,  ψήφισε ΟΧΙ στο μνημόνιο; Πνευματικοί άνθρωποι, καλλιτέχνες αλλά και πολλοί δήμαρχοι και επικεφαλής παρατάξεων πήραν ανοιχτά θέση υπέρ αυτού που κάποιοι ονομάζουν εθνική ανεξαρτησία και κάποιοι αξιοπρέπεια. Στη Σαλαμίνα καμία εκ των δύο μεγάλων δημοτικών παρατάξεων δεν έβγαλε τσιμουδιά! Μούγκα στη στρούγκα! Την κορόιδα και αυτοί που προήλθαν από την δεξιά – από τους οποίους ούτως ή άλλως  δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο -  κι αυτοί όμως που προήλθαν εξ αριστερών και μάλιστα από οικογένειες με παράδοση και αγώνες. Αγώνες που φαίνεται ότι τους πήρε το …ποτάμι μια και καλή. Κρίμα.
·        Για να εξακολουθείς να εμπνέεις, πρέπει να εξακολουθείς να αφουγκράζεσαι τον παλμό της κοινωνίας!
·        Το κλειδί, το κλειδί… Που να βρείτε το κλειδί του μυστηρίου. Ψάξτε, ψάξτε, δεν θα το βρείτε!
·        Ερώτηση έγινε στη δήμαρχο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο γιατί εγκατέλειψε στη μέση πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης στο Αμπελάκι που η ίδια είχε ξεκινήσει με το Πάντειο Παν/μιο, όταν τα παιδιά των σχολείων ανταποκρίθηκαν τόσο θετικά; Και η πρωτότυπη απάντηση; Δεν έχουμε … προϋπολογισμό, άρα …δεν μπορούμε να υπογράψουμε καμία σύμβαση! Με τη διαφορά ότι στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο πάρθηκε απόφαση να υπογραφεί σύμβαση για δανεισμό πετρελαίου από το Δήμο Πειραιά! Αφού κ. δήμαρχε δεν μπορείτε, όπως λέτε, να υπογράψετε καμία σύμβαση, επειδή δεν έχετε προϋπολογισμό, κι αφού λειτουργείτε με τον προϋπολογισμό του 2014 – πώς υπογράφετε σύμβαση για το πετρέλαιο με το Δήμο Πειραιά; Αφού στον προϋπολογισμό του 2014 δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο για να το συνεχίσετε.
·        Α, και προς αποκατάσταση της αλήθειας που όλοι γνωρίζουμε. Δεν θα πληρώνατε τίποτα για το τρίμηνο πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης, άρα δεν υπήρχε κανένας λόγος να το κόψετε στη μέση. Μόνο αν το επεκτείναμε σε ολόκληρη τη Σαλαμίνα αργότερα, θα έπρεπε να συμμετέχουμε οικονομικά!
·        Αληθεύει ότι η υπουργός Τουρισμού ακόμη περιμένει το φάκελο που ζήτησε από την κ. Νάννου, για να μπορέσει να εντάξει το νησί μας στις διαφημιστικές καμπάνιες του ΕΟΤ;  


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά είσαι πολύ ψεύτρα και αισχρή. Κρίμα !!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε κολοτριπιδα γιε του ......... δεν πας να γαμηθείς και να σχολιάζεις εκεί που σε παίρνει, κολοτριπιδα λαμογιο απατεωνίσκο, αν έχεις τσίπα μπες ρε μουνόπανο στο Φ/Β να σχολιάσεις επώνυμα αλλιώς το μόνο που θα κερδίσεις είναι να με κάνεις να ξανάκαταργήσω τα σχόλια για κάτι πουστροπαιδα σαν εσένα
Κατάλαβες μουνάκι;.

Αρχειοθήκη ιστολογίου