Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Στο Δημοτικό Συμβούλιο «το φιάσκο» της ανακύκλωσης στο Αμπελάκι



Το Σάββατο 18 Ιουλίου οι «Ανατροπές» ανέδειξαν θέμα που αφορούσε δωρεάν πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης, που ο Δήμος σε συνεργασία με το Πάντειο Παν/μιο ξεκίνησε να εφαρμόζει στο Αμπελάκι σε σχολεία και συλλόγους, το οποίο για άγνωστους στην τοπική κοινότητα λόγους κόπηκε απότομα στη μέση. Είχαμε μάλιστα επικοινωνήσει με τον καθηγητή Αντ. Γάκη, υπεύθυνο εκ μέρους της Παντείου του προγράμματος στη Σαλαμίνα, ο οποίος επέρριψε τις ευθύνες για τη διακοπή της συνεργασίας στο Δήμο, ενώ παραθέσαμε και φωτογραφίες του πρ. δημαρχείου Αμπελακίων που έχει καταντήσει σταθμός ανακυκλώσιμου υλικού, αφού κανείς δεν βρέθηκε να μεταφέρει αυτό το υλικό από κει.

Ούτε πέντε λεπτά αφού αναρτήθηκε το παραπάνω άρθρο  στην ηλεκτρονική μας σελίδα και στα κοινωνικά δίκτυα, τα τηλέφωνα πήραν φωτιά. Στη δημοτική παράταξη οι μεν κατηγορούσαν τους δε, οι δε ζητούσαν κι από πάνω «το λόγο» από μας γιατί …κάναμε τη δουλειά μας και πάει λέγοντας.
Μετά τις διαστάσεις που πήρε, το θέμα ήρθε ως προ ημερησίας για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 20/6 από το Γ. Τσαβαρή, ο οποίος  ζήτησε από τη δήμαρχο να ενημερώσει το σώμα τι έχει συμβεί.
Η κ. Νάννου παραδέχτηκε ότι το πρόγραμμα σταμάτησε, προβάλλοντας για μία ακόμη φορά το επιχείρημα ότι ο Δήμος δεν έχει …προϋπολογισμό, ώστε να πληρώσει 25.000€ που ζητούσε το Πάντειο Παν/μιο. Αφού, είπε, δεν έχουμε προϋπολογισμό, δεν μπορούμε να υπογράψουμε καμία σύμβαση. Το ανακυκλώσιμο υλικό, όπως ισχυρίστηκε η δήμαρχος, ζητήθηκε από τα σχολεία να …φιλοξενηθεί προσωρινώς σε σίγουρο χώρο μέχρι να βρουν καλύτερη τιμή. Εξάλλου, είπε, η Περιφέρεια έχει δείξει μεγάλη ανταπόκριση στα αιτήματα του Δήμου. «Θα βρει τρόπο ο Δήμος να ενημερώσει τα παιδιά» δήλωσε η δήμαρχος. «Θα μας το χρηματοδοτήσει και αυτό η Περιφέρεια». Και κατέληξε απευθυνόμενη στον κ. Τσαβαρή «Αν θέλετε να δώσετε εσείς τα 25.000 στον «προφέσσορα» (ενν. τον κ. Γάκη), να τα δώσετε!»
Στη δευτερολογία του ο  τ. δήμαρχος ρώτησε την κ. Νάννου αν γνώριζε όλα όσα τώρα καταγγέλλει όταν είχε παρευρεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, υπερθεματίζοντας το πρόγραμμα και λαμβάνοντας τα συγχαρητήρια όλων! Επίσης ανέτρεψε το επιχείρημα της δημάρχου σχετικά με την έλλειψη προϋπολογισμού κατηγορώντας την ότι θεωρεί αδαείς τους δημοτικούς συμβούλους όταν επικαλείται τέτοιο πρόβλημα, τη στιγμή που ένα από τα παρακάτω θέματα του ίδιου δημοτικού συμβουλίου αφορούσε σύμβαση με το Δήμο Πειραιά. Και επανέλαβε ότι εκείνος έφερε το θέμα κυρίως διότι ήταν κάτι που αφορούσε παιδιά, τα οποία ο δήμος προσπάθησε να βάλει σε μια φιλοσοφία, εκείνα ανταποκρίθηκαν και στην πορεία πάλι ο δήμος φάνηκε αφερέγγυος.
Για να πάρει την απάντηση από την κ. Νάννου πως αφού λειτούργησε το πρόγραμμα «άρα δεν έχουμε ανάγκη να ξαναπάμε Αμπελάκια (ενν. για ενημέρωση πάνω στην ανακύκλωση). Αν θέλουν και υπάρχει συνείδηση, ας συνεχίζουν να μαζεύουν!»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επίσης ανέτρεψε το επιχείρημα της δημάρχου σχετικά με την έλλειψη προϋπολογισμού κατηγορώντας την ότι θεωρεί αδαείς τους δημοτικούς συμβούλους όταν επικαλείται τέτοιο πρόβλημα, τη στιγμή που ένα από τα παρακάτω θέματα του ίδιου δημοτικού συμβουλίου αφορούσε σύμβαση με το Δήμο Πειραιά.
ΤΙ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΔΗΜΟ.
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ Ή ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ.
ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΝΙΣΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ, ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ !!!
Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝ΄ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ, ΔΙΟΤΙ Α)Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΥΤΗ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ" ΠΟΥ ΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ; Β)Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΥΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ Γ)ΕΔΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΛΙΤΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΟΥ (ΥΛΙΚΟΥ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΛΙΤΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΔΟΣ Ή ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΕΡΔΟΣ 25.000 € ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΙ ΤΣΑΒΑΡΗ.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟς ΗΤΑΝ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ.
ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝΕ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΕ ΟΣΑ ΕΙΧΕ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ. Ι
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣ.
Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ, ΑΠΟΦΟΙΤΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ, ΕΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΚΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΝΑΝΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟ;
ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε ΠΑΡΑΘΕΣΜΙΚΕ Ανώνυμος21/7/15 12:37
1.όλα αυτά τα επιχειρήματα γιατί δεν τα έλεγε στα τέλη Μαρτίου που έτρεχε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πειφερειακό Συμβούλιο για να εισπράτει συγχαρητήρια για την πιλωτική μοναδική σύμβαση με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, που είχε σαν αποτέλεσμα να εκτεθούμε για άλλη μια φορά σε επίπεδο Περιφέρειας; Δεν ήξερε τότε ότι δεν έχει προϋπολογισμό;
2.στο άρθρο 99 - Συμβάσεις διαδημοτικής ή διαβαθμιδικής συνεργασίας αναφέρει: «παρ.4. Οι προβλεπόμενες στη σύμβαση δαπάνες εγγράφονται ως υποχρεωτικές στους προϋπολογισμούς των συμβαλλόμενων φορέων και αποδίδονται στον αναλαμβάνονται την αρμοδιότητα φορέα». Πως είναι σίγουρη ότι μετά τις 10 Αυγούστου θα έχει προϋπολογισμό ούτως ώστε να είναι συνεπής με τους όρους της σύμβασης της διαδημοτικής συνεργασίας;
3.ο «ΜΠΑΚΑΛΗΣ» κύριε ΠΑΡΑΘΕΣΜΙΚΕ συνέταξε 4 εγκεκριμένους προϋπολογισμούς και μάλιστα έγκαιρα. Η ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 11 μήνες τώρα ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ. Να ξέρεις κύριε ΠΑΡΑΘΕΣΜΙΚΕ ότι δεν την τιμά καθόλου η επανάληψη των Οικονομικών Σπουδών της. Δεν ξέρω αν έχει πτυχίο, γιατί πολλά λέγονται στην πιάτσα και πτυχίο δεν έχουμε δει. Αλλά το σοβαρό του προβλήματος είναι ότι είναι άσχετη, άβουλη και ανίκανη να διοικήσει τον Δήμο με πτυχίο ή μη (εξ ου και η δική καθημερινή παρουσία στο Δημαρχείο). Άλλωστε η πρόσφατη ιστορία μας απέδειξε ότι ο ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ και προϋπολογισμούς συνέταξε και τον Δήμο διοίκησε μια χαρά και έργο έκανε και το χρέος μείωσε από 43 εκατ. Σε 16 εκατ.και αυτό το μπάχαλο δεν υπήρχε.
Ο ΜΠΑΚΑΛΗΣ είχε αντιδήμαρχο Οικονομικών γιατί δεν είχε εσένα κύριε ΠΑΡΑΘΕΣΜΙΚΕ. Αλλά μεταξύ μας ούτε για μπακάλης δεν κάνεις αλλά ούτε και για περιπτεράς.
Κύριε ΠΑΡΑΘΕΣΜΙΚΕ εσύ μπορεί να μην ΘΕΛΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ αλλά ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
ΠΡΟΤΑΣΗ: ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ Η ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 3 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 325 ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΗΣ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.
Κύριε ΠΑΡΑΘΕΣΜΙΚΕ μάζευε ΠΡΩΤΙΕΣ έστω και ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε ΘΕΣΜΙΚΕ 12:37 συνέχισε να λες μπούρδες και ο κόσμος σε κρίνει, δεν τρώει κουτόχορτο.
Για να σου κάνω όμως φροντιστήριο πρέπει να πληρώσεις, το τζάμπα πέθανε, αν και τώρα δεν το χρειάζεσαι αφού πήγες στα αζήτητα.

Αρχειοθήκη ιστολογίου