Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Δήμος Σαλαμίνας ή παρε-ίστικος σύλλογος;



Ακόμη μια παγκόσμια πρωτοτυπία διεκδικεί η σημερινή δημοτική αρχή: των περισσότερων έκτακτων συμβουλίων που γίνονται εν κρυπτώ και χωρίς καμία ενημέρωση. Μεταξύ μας Μεταξάς δηλαδή. Εν μέσω θέρους το ένα έκτακτο διαδέχεται το άλλο, οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, ακόμη και ο επικεφαλής τ. δήμαρχος, ενημερώνονται μια ώρα πριν ότι θα γίνει συμβούλιο με 1 θέμα - τα θέματα τελικά είναι 7- η εφημερίδα μας δεν ενημερώνεται καθόλου (γιατί μάλλον η παρουσία μας …πονάει),  την ενημέρωση  για τα έκτακτα την κάνει όχι το γραφείο δημοτικού συμβουλίου ή το γραφείο προέδρου, ως είθιστο,  αλλά η εθελόντρια κυρία του γραφείου δημάρχου και αιώνια υποψήφια του συνδυασμού της, η οποία προφανώς ενημερώνει με χαρά μόνο την πλειοψηφία και τους φίλα προσκείμενους .

Είναι δυνατό να έχουμε θέματα όπως την παραίτηση του προέδρου της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Φασουλή, μετά από όσα έχουν προϋπάρξει και ενώ το θέμα του απολογισμού της Πρωτοβάθμιας είχε αποσυρθεί στο τελευταίο Δ.Σ. για να ξανασυζητηθεί, και να μην ενημερώνετε;  Που ξανακούστηκε  να έχουμε αντικατάσταση δημ. συμβούλων σε έκτακτο; Επτά θέματα σε έκτακτο; Τα οποία να μην περνούν ούτε στη επίσημη σελίδα του Δήμου;
Έχουν τόσο ολίγη σχέση με την πολιτική οι σημερινοί ιθύνοντες του δήμου, που να πιστεύουν στα σοβαρά πως μπορούν με τον τρόπο αυτό να θάβουν θέματα και να φιμώνουν τον ανεξάρτητο Τύπο; Έχουν αντιληφθεί ότι με τις συμπεριφορές αυτές απαξιώνονται ολοένα και περισσότερο; Έχει αναλογιστεί η δήμαρχος, που επιμένει να επιβάλει έκτακτα στο σκοτάδι δημοτικά συμβούλια, ότι έτσι το μόνο που κάνει είναι να εκφυλίζει συνεχώς το θεσμό;
Γιατί εμείς, κυρία μου, τη δουλειά μας θα την κάνουμε. Θα μάθουμε και θα ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας. Σεις, όμως, ήσασταν εκείνη που τόσα χρόνια εγκαλούσατε τις δημοτικές αρχές για αδιαφάνεια, όταν τουλάχιστον οι προηγούμενες από σας δημοτικές αρχές δεν είχαν φτάσει ποτέ στο σημείο να φοβούνται να καλέσουν αντιπολίτευση κι εφημερίδες, για να μην υπάρχει αντίλογος και να μην καταγράφονται οι «πατάτες» που γίνονται.
Αφήστε, το΄ χουμε πάρει απόφαση. Να σας εμφυσήσουμε αέρα διαφάνειας και δημοκρατίας δεν μπορούμε. Έχουμε πάψει πια να λυπόμαστε για σας. Για τη μόνη που λυπόμαστε είναι η Σαλαμίνα!
Β. Ψυλλάκη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.theohari-olivesoap.gr/index.php

Αρχειοθήκη ιστολογίου