Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΟΡΙΣΤΙΚΑ-ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΘΑΨΕ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΛΩΡΑΣ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 2176-2015

Ύστερα από χρόνια λάσπης από την ίδια της Επιτροπή Ανταγωνισμού, ύστερα από ασταμάτητες ύβρεις για δήθεν σκοπούς δόλιους, τα πράγματα μπήκαν στην θέση τους. Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την απόφαση 2176/2015 απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά της απόφασης 2903/2013 του ΔΕφΑθ. Απόφαση με την οποία υποχρεούται η Επιτροπή Ανταγωνισμού να καταβάλει 350.000€ αποζημίωση στα Βιβλιοπωλεία Φλωράς (έντοκα από το 2008, σήμερα πλέον των 500.000€) γιατί καθυστέρησε να εξετάσει την καταγγελία της επί σχεδόν τέσσερα χρόνια.
Καθυστέρηση, σχεδόν, τεσσάρων ετών που σήμανε την καταλήστευση των μαθητών της αγγλικής γλώσσας από το περιβόητο καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου. Καρτέλ που συνέχισε απρόσκοπτα την δράση του επειδή η Επιτροπή Ανταγωνισμού ήταν ανίκανη (τουλάχιστον) να κάνει αυτό που όριζε ο νόμος. Μια ληστεία άνω των 100.000.000€ για τους μαθητές αγγλικών όλα τα χρόνια της δράσης του καρτέλ.

Καθυστέρηση που απέβη καταστροφική για μια εταιρεία που το 2006 ήταν η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας βιβλίων (βιβλιοπωλεία) στην Ελλάδα. Πώς να αντέξει όμως έχοντας απέναντι της ένα αδίστακτο καρτέλ και μια δημόσια αρχή που, στην πράξη, το προστάτευε παρέχοντας του άπλετο χρόνο να εγκληματήσει. ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ.

Τονίζουμε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου έχει βασιστεί σε αντικειμενικά κριτήρια (έγγραφα, μελέτη όλων των αποφάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού τα έτη 2004-2010), αντικειμενικά κριτήρια που ήταν σε απόλυτη γνώση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και των εκπροσώπων της όλα τα χρόνια της αντιπαράθεσής μας.

Τονίζουμε ότι το 2014 αποκαλύφθηκε επιπλέον ότι ήδη από το 2003 οι εισηγητές της Επιτροπής Ανταγωνισμού είχαν καταρτίσει σχέδιο εισήγησης 30 σελίδων με βάση το οποίο συνέλαβαν από το 2003 το καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου, παρέδωσαν το σχέδιο εισήγησης στην διευθύντρια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (εμπλεκόμενη και με το σκάνδαλο του καρτέλ του γάλακτος) ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ, μπήκε σε ένα βαθύ συρτάρι παρέχοντας προστασία στο καρτέλ. Φυσικά η κυρία αυτή δεν τιμωρήθηκε ποτέ και δεν ελέγχθηκε από κανέναν (ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ) ο ρόλος της στην προστασία του καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου. Κατά σύμπτωση η κυρία αυτή είναι η ίδια που έθαψε και το καρτέλ του Χάλυβα!!! ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ…..

ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΟΤΕ

Το 2009 καταλογίστηκαν πρόστιμα 20.000.000€ εκ των οποίων έως σήμερα έχουν πληρωθεί ελάχιστα. Και με βεβαιότητα δεν θα πληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος διότι οι πρωταγωνιστές του καρτέλ ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. και ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ Α.Ε., απολαμβάνοντας την ιδιότυπη «προστασία» της Επιτροπής Ανταγωνισμού (λόγω της παράνομης καθυστέρησης της) κατέβασαν τα ρολά το 2012 και εξαφανίστηκαν χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ από τα πρόστιμα. Έφυγαν σαν τους κλέφτες, σαν αυτό που ήταν δηλαδή. Χειρότεροι από τους Κοινούς κλέφτες. Φορούσαν γραβάτες βλέπετε…

Και ανάμεσά τους, φυσικά, πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στον δημόσιο βίο, «μεγαλοεπενδυτές», ανώτατα τραπεζικά στελέχη, ηγετικές φυσιογνωμίες στον θεσμό των venture capital και άλλοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η βασική πρωταγωνιστής του καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου, ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε., ανήκει σε δυο εταιρείες στο Λουξεμβούργο, που ανήκουν με την σειρά τους σε μια εταιρεία στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, που με την σειρά της ανήκει σε 33 φυσικά και (κυρίως) νομικά πρόσωπα (άλλες offshore δηλαδή). Και πίσω από τις offshore είναι Έλληνες πολίτες (όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι άνθρωποι της ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε., που προφανώς κρύβονται πίσω από δαίδαλο offshore εταιρειών για άλλους λόγους από φοροδιαφυγή. Τυχαίο είναι το γεγονός ότι διαχειριστές των χρημάτων τους είναι το πλέον ανώτατο τραπεζικό στέλεχος στην Ελλάδα, γνωστός έλληνας εφοπλιστής με δεσμούς με την λέσχη Bilderberg και ο Οικονομολόγος άρχοντας των Startup στην Ελλάδα, στέλεχος Πολιτικού κόμματος που διεκδικεί την συμμετοχή του στην Κυβέρνηση (γυρολόγος στα κεντροαριστερά κόμματα). Τυχαία όλα….

Πραγματικά αναρωτιέμαι, με την ευκαιρία, το ΣΔΟΕ δεν θα έπρεπε να ελέγξει ποιοι Έλληνες κρύβονται πίσω από αυτόν τον δαίδαλο των offshore εταιρειών που επενδύουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε επιχειρήσεις και ακίνητα στην Ελλάδα χωρίς κανείς να γνωρίζει την ταυτότητα ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ;

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει χαρακτηρίσει την απόφαση 2903/2013 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών ως εξωφρενική. Πρόσφατα σε δημοσίευμα του περιοδικού HOT DOC και σε σχετική ερώτηση ανέφερε:
«Ερώτηση HOT DOC: Πώς δικαιολογείτε δημόσια την απόφαση 2903/2013 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών από την οποία προκύπτει πως η Επιτροπή σας δεν εκτέλεσε τα καθήκοντά της ως όφειλε στην υπόθεση των ξενόγλωσσων βιβλίων;
Απάντηση ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: Η Επιτροπή, όπως και με δημόσια ανακοίνωση της επεσήμανε, θεωρεί την εν λόγω απόφαση καταφανώς νομικά μη ορθή και έχει ασκήσει αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία πρόσφατα συζητήθηκε και αναμένεται η έκδοση  σχετικής απόφασης. Ενδείκνυται, επομένως, να αναμένομε την απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου πριν βγάλουμε τελικά συμπεράσματα.»

Την καλώ δημοσίως να μας πει τα συμπεράσματά της πλέον που η Δικαιοσύνη μίλησε.

Και την ερωτώ ευθέως.
  1. Φταιει κάποιος ή κάποιοι που έβαλαν το χέρι τους και θάφτηκε η υπόθεση ξενόγλωσσα βιβλία;
  2. Αν όχι φταιει η ανικανότητα συγκεκριμένων προσώπων;
  3. Τελικά θα τιμωρηθεί κανείς από τους φταίχτες;
  4. Θα ζητήσει συγνώμη για τον διασυρμό που μου επιφύλαξε δια του προέδρου της επί 3 χρόνια, διασυρμό με δημόσιες δηλώσεις περί των δόλιων στόχων μου, περί της αξίωσης μου να λάβω αποζημιώσεις που δεν δικαιούμαι, διασυρμό που συνοδευόταν από σωρεία ανεπίτρεπτων λέξεων;
  5. Θα ζητήσει συγνώμη από τους γονείς εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών αγγλικών που καταληστεύτηκαν επί 10 χρόνια από το καρτέλ που τους πουλούσε πανάκριβα τα βιβλία για να μάθουν αγγλικά;
  6. Τελικά θα ζητήσει έστω και μια συγνώμη από οποιονδήποτε;

ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έως σήμερα δεν έχει κάνει έλεγχο εφαρμογής των αποφάσεων που η ίδια εξέδωσε το 2009 για το καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου. Εκδίδει αποφάσεις αλλά δεν την απασχολεί αν αυτές εφαρμόζονται από τα καρτέλ!!! Ήταν προφανώς πολύ απασχολημένη…

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έως σήμερα δεν έχει εξετάσει την νέα καταγγελία της εταιρείας μας που έχει γίνει τον Απρίλιο του 2010 και αφορά περαιτέρω παρανομίες του καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου. Ήταν προφανώς πολύ απασχολημένη…

ΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ

Είναι γεγονός ότι ο Υπουργός Οικονομίας κ. Σταθάκης έχει ζητήσει εδώ και μήνες την παραίτηση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Για τον κοινό νου η παραίτηση ζητήθηκε γιατί η Πολιτική Ηγεσία δεν είναι ευχαριστημένη από το έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού αρνήθηκε να παραιτηθεί.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΖΗΤΩΝΤΑΣ 500.000€!!

Παρά την δεδομένη ενοχή τους, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Ανταγωνισμού τόλμησαν να με εναγάγουν επειδή καταγγέλλω ότι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού θάβονται υποθέσεις. ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ. Ζητάνε να τους καταβάλω 500.000€ ως ηθική βλάβη, κατά σύμπτωση το ποσό που οφείλουν στην εταιρεία που κατέστρεψαν με το θάψιμο της καταγγελίας!!!


Με περιέργεια περιμένω την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου για την αγωγή της ΕΑ εναντίον μου. Απόφαση σε ένα δικαστήριο που δικάστηκα ερήμην, με απίστευτους χειρισμούς των δικαστών της έδρας. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Κοινή Γνώμη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό η δικαιολογία που θα δοθεί για μια καταδικαστική απόφαση (ποιος έχει αμφιβολία για το τι θα αποφασίσει το δικαστήριο….) για το πώς συνδυάζεται απόφαση του ΣτΕ που ορίζει ότι η ΕΑ έθαψε την καταγγελία για τα ξενόγλωσσα και κατέστρεψε την καταγγέλουσα με μια απόφαση του Πολυμελούς που καταδικάζει τον καταγγέλοντα για τα ξενόγλωσσα επειδή φώναζε ότι η ΕΑ θάβει υποθέσεις!!!

Σίγουρα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ανώτατος δικαστικός ο ίδιος, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο απόλυτος γνώστης της Νομικής Επιστήμης, θα μας το εξηγήσει με σαφήνεια το φαινόμενο αυτό.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

με εκτίμηση

Φλωράς Γιώργος
Νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας ΜΑΡΙΑ ΦΛΩΡΑ ΕΠΕ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑΣ
Πανεπιστημίου 59 Αθήνα
Τηλ. 2105232621

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου